logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux ELT9VE52M0 Głośne dźwięki w lodówce - jak to rozwiązać?

Jurax 03 Wrz 2024 11:37 231 1
REKLAMA
  • #1 21213576
    Jurax
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim,

Mam poważny problem z nowo zakupioną lodówką Electrolux (model ELT9VE52M0). Od momentu zakupu lodówka generuje bardzo głośne, warczące dźwięki, które trwają nawet po kilka godzin. Hałas jest intensywny – nawet nasza 2-letnia córka zwraca na to uwagę. Zgłosiliśmy sprawę do serwisu Electrolux, ale technik, który przyszedł, stwierdził, że wszystko jest w normie, mimo że hałas, o którym mówiliśmy, nie wystąpił podczas jego wizyty.
    Kilkukrotnie otworzył lodówkę, posłuchał i po 15 minutach stwierdził, że nie ma zastrzeżeń.
    Przesłaliśmy również filmy dokumentujące problem, ale firma odrzuciła naszą reklamację, nie biorąc ich pod uwagę i podtrzymując swoją decyzję bez dodatkowej wizyty serwisanta.

Jestem bardzo rozczarowany tą sytuacją i nie wiem, co dalej robić. Czy ktoś z Was miał podobny problem z lodówką? Jakie kroki podjęliście, aby rozwiązać tę sytuację? Każda rada będzie cenna.
    FILMIKI:

Dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 21213580
    stellardrone90
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Lodówka także będzie głośno chodzić, kiedy jest przeciążona. Gdy do lodówki włożysz zbyt dużo żywności bądź wciąż ciepłe potrawy, agregat wbudowany w tym urządzeniu zacznie pracować intensywnej. O przeciążeniu świadczyć będzie także zbierający się lód i szron wewnątrz urządzenia.
REKLAMA