logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision DS-7608NXI-K2: Brak detekcji osób i pojazdów w iVMS-4200 po zmianach

kowalikkowalik111 06 Wrz 2024 00:55 1029 2
  • #1 21216772
    kowalikkowalik111
    Poziom 3  
    Witam serdecznie,
    mam rejestrator Hikvision DS-7608NXI-K2 oraz kamery HIKVISION DS-2CD2083G2-I.
    Coś zmieniałem w ustawieniach rejestratora i kamer i coś przestawiłem, że w odtwarzaniu nagrań w iVMS-4200 nie odróżnia i nie zaznacza mi osób i pojazdów.

Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć, która opcja za to odpowiada?
  • #2 21216777
    RebellionArts
    Poziom 23  
    Ocena: 149
    Krok 1: Włączenie klasyfikacji obiektów w kamerze
    Zaloguj się do interfejsu kamery (poprzez przeglądarkę internetową, wpisując jej adres IP).
    Przejdź do zakładki Configuration -> Event -> Smart Event.
    W sekcji związanej z detekcją ruchu lub inteligentną analizą wideo (np. Intrusion Detection, Line Crossing Detection), upewnij się, że opcja Target Detection (lub Human/Vehicle Detection) jest włączona. Ta opcja odpowiada za klasyfikację osób i pojazdów.
    Zapisz zmiany.
    Krok 2: Sprawdzenie ustawień rejestratora NVR
    Zaloguj się do rejestratora poprzez przeglądarkę internetową lub bezpośrednio na urządzeniu.
    Przejdź do Configuration -> Camera -> Smart Event.
    Upewnij się, że odpowiednie zdarzenia inteligentne (takie jak detekcja osób i pojazdów) są włączone dla każdej kamery.
    W sekcji Event Type, wybierz detekcję ruchu lub inne zdarzenia, które chcesz, aby były klasyfikowane.
    W polu Enable Smart Analysis upewnij się, że opcje związane z detekcją osób i pojazdów są aktywne.
    Krok 3: Sprawdzenie ustawień w iVMS-4200
    Otwórz program iVMS-4200.
    Przejdź do sekcji Remote Configuration dla rejestratora.
    Sprawdź ustawienia detekcji i analizy wideo, aby upewnić się, że klasyfikacja obiektów (osób i pojazdów) jest włączona.
    Upewnij się, że filtr "human/vehicle" jest aktywny w trakcie odtwarzania wideo.
    Krok 4: Odtwarzanie nagrań w iVMS-4200
    W oknie odtwarzania nagrań upewnij się, że filtry osób i pojazdów są zaznaczone w prawym menu.
    W przypadku nagrań, które mają zdarzenia z klasyfikacją obiektów, iVMS-4200 powinien zaznaczać te momenty na osi czasu w różnych kolorach (dla osób i pojazdów).
  • #3 21217738
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2102
    kowalikkowalik111 napisał:
    iVMS-4200

Z jakiej wersji programu korzystasz ?
REKLAMA