logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć Uwierzytelnianie MFA w HUAWEI Cloud?

KinioSL 18 Wrz 2024 14:47 225 6
REKLAMA
  • #1 21230865
    KinioSL
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam,

Pytanie kieruję głównie do osób, którzy korzystają na co dzień z usług HUAWEI'a i mają w tym bardzo duże doświadczenie. Aczkolwiek. Jeśli nie masz dużego doświadczenia, a jesteś tzw. "laikiem" i chcesz pomóc - to będzie BARDZO, ale to BARDZO, BARDZO MIŁO! Każda udzielona pomoc, w postaci odpowiedzi w tym temacie - JEST NA "WAGĘ ZŁOTA"!

Posiadam konto na stronie Mobilnej Chmury HUAWEI (Huawei Mobile Cloud). Chciałbym zabezpieczyć swoje konto, dodatkową metodą weryfikacji. W dalszym etapie, opiszę, i dodam screen'y - jak przeprowadzam cały, poniższy proces. Gdy loguję się na swoje konto.
    Zrzut ekranu strony logowania do Mobilnej Chmury HUAWEI.

Wchodzę na prawą, górną stronę, klikając w zakładkę [Nazwa użytkownika]->[Moje konto].
    Zrzut ekranu strony głównej Huawei Mobile Cloud z rozwiniętym menu użytkownika w prawym górnym rogu.

Gdy jestem na tej stronie, po lewej stronie kolumny, klikam, w zakładkę "Zabezpieczenia i konta".
    Zrzut ekranu strony Zabezpieczenia i konto w HUAWEI ID, pokazujący metody logowania.

Po kliknięciu w tę zakładki. W dziale "Weryfikacja zabezpieczeń", szukam pozycji "Uwierzytelnianie".
    Zrzut ekranu z ustawieniami weryfikacji zabezpieczeń konta HUAWEI.

Gdy chcę przejść do procesu włączenia, dodatkowej metody weryfikacji, klikam, "Skojarz"
    Niestety (czy bądź stety). Serwis wymaga, aby przed każdym podjęciem działania, wpisać hasło.
    Okno logowania do konta HUAWEI z polem na hasło i opcją odzyskania hasła.

Po wpisaniu hasła. Pojawia mnie się, takie okno, które zamieściłem, w poniższym, screen'ie.
    Okno dialogowe Huawei Mobile Cloud z instrukcją aktywacji uwierzytelniania wielopoziomowego MFA i kodem QR.

Okno z konfiguracją uwierzytelniania aplikacji na stronie Huawei Mobile Cloud.

W pierwszym, powyższym screen'ie, na czerwono, zaznaczyłem informację, o tym, że HUAWEI rekomenduję do Mobilnej Chmury użycia własnej dodatkowej metody weryfikacji [MFA], w postaci "Uwierzytelnianie". Problem polega na tym, ażeby dokonać całego procesu, muszę posiadać aplikację MFA HUAWEI Cloud. Niestety. Po przewertowaniu zawartości aplikacji w Sklepie Play - nie ma istniejącej aplikacji. Jak można rozumieć, to kody MFA są generowane w aplikacji HUAWEI Cloud. Całą próbę aktywacji MFA HUAWEI Cloud wykonywałem z poziomu konta na stronie Mobilnej Chmury - I NIESTETY, BEZSKUTECZNIE. Nie mogę NIGDZIE ZNALEŹĆ możliwości uaktywnienia/uruchomienia tej, funkcji. Następnym sposobem, jakiej podjąłem się, było skorzystanie z HUAWEI Cloud z poziomu ustawień telefonu, i po raz kolejny, okazało się - BEZSKUTECZNIE. W każdej zakładce, czy to strony Mobilnej Chmury, czy aplikacji, nie ma ŻADNEJ DOTYCZĄCEJ INFORMACJI, GDZIE MOŻNA WŁĄCZYĆ MFA HUAWEI CLOUD.

Będę BARDZO, ale to BARDZO, BARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC, w rozwiązaniu problemu, oraz za wyczerpujące odpowiedzi, w tym temacie. Sprawa jest istotnie BARDZO WAŻNA.

POZDRAWIAM BARDZO SERDECZNIE!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21230914
    KinioSL
    Poziom 5  
    DiZMar napisał:
    Po co ten krzyk? Po co wielkie litery?

To bardzo wysoka kultura osobista, i wyrazy wdzięczności, w okazaniu pomocy, w powyższym, opisanym, przeze mnie problemie. (:
  • REKLAMA
  • #4 21230928
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1715
    Witam,
    a czy kolega potrafi mieć na tyle wysoką kulturę osobistą, żeby użyć wyszukiwarki Google, czy potrafi tylko prosić, aby mu rozwiązanie podano na tacy?
    Bo ja w ciągu minuty znalazłem to, co kolega potrzebuje.

Ale proszę, jeśli problem jest na tyle palący, to kliknij tu - link 1
    oraz tu - link 2

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 21230953
    KinioSL
    Poziom 5  
    clubber84 napisał:
    Witam,
    a czy kolega potrafi mieć na tyle wysoką kulturę osobistą, żeby użyć wyszukiwarki Google, czy potrafi tylko prosić, aby mu rozwiązanie podano na tacy?
    Bo ja w ciągu minuty znalazłem to, co kolega potrzebuje

Witam,
    Potrafię, i użyłem w tej kwestii wyszukiwarki Google, nie szukam pomocy, aby rozwiązanie podano tacy. Tylko proszę, gdy ktoś ma duże doświadczenia z korzystania usług HUAWEI'a, między innymi, do konfiguracji MFA w HUAWEI Cloud.

Jeśli chodzi, o link 1 - to zbytnio specyficznie jest opisany proces, że trudno jest się połapać, jak należy skonfigurować MFA w HUAWEI Cloud.
    Jeśli chodzi, o link 2 - jest to strona do pobrania samej aplikacji, którą już posiadam w telefonie.

Pozdrawiam.
  • #6 21230974
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1715
    Innych sposobów nie znalazłem.
    Jeśli konfiguracja z pierwszego linku jest nie jasna, to użycie translatora google może pomóc.

Pozdrawiam
  • #7 21231492
    KinioSL
    Poziom 5  
    clubber84 napisał:
    Innych sposobów nie znalazłem.
    Jeśli konfiguracja z pierwszego linku jest nie jasna, to użycie translatora google może pomóc.

Pozdrawiam

Translator Google, jak najbardziej, od razu pomógł w tłumaczeniu. Aczkolwiek. Mam tu na myśli, sam sens artykułu. Jest napisany w bardzo specyficzny sposób, że ciężko jest, od której strony go ugryźć, by zakończyć cały proces z powodzeniem.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w włączeniu uwierzytelniania wieloskładnikowego (MFA) w HUAWEI Cloud, podkreślając, że ma trudności z zrozumieniem dostępnych instrukcji. Odpowiedzi od innych użytkowników sugerują, aby skorzystać z wyszukiwarki Google w celu znalezienia informacji, jednak autor podkreśla, że znalezione materiały są zbyt skomplikowane. Wspomniano również o użyciu tłumacza Google do lepszego zrozumienia artykułów, ale nadal brakuje jasnych wskazówek dotyczących konfiguracji MFA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA