Mam dekoder Telesystems UP T2. Była do niego dołączony kabel AV - RCA oraz przejściówka z RCA na SCART. Postanowiłem podłączyć to pod stary telewizor kineskopowy TELESTAR 9155T CROMA. Działa super poza jednym mankamentem: po uruchomieniu telewizora trzeba nacisnąć przycisk AV aby telewizor przełączył się na obraz z odtwarzacza. Były już do tego odtwarzacza podpięte kiedyś dekodery, jednak tam telewizor od razu sam się przełączał na dekoder bez naciskania AV, do tego gdy już odtwarzał to ze starych dekoderów to można było naciskać cyfry kanałów na pilocie TV, co prawda nic to nie dawało poza przeładowaniem obrazu ale to sugeruje jakby stary dekoder mimo podpięcia przez złącze SCART w jakiś sposób udawał że jest sygnałem telewizyjnym, przy nowym odtwarzaczu po naciśnięciu liczb wyłącza się z trybu AV na szarą mgłę. Jeden i drugi jest przecież podpięty przez SCART, jaka jest więc różnica, i czy można coś zrobić żeby Telesystems też od razu wyświetlał obraz na TV bez przełączania na AV? I tak, mam świadomość tego że łączenie dekodera z Android TV z kineskopem to zabawny potworek...