logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 B7 - Moduł komfortu nie reaguje na zdalne otwieranie kluczykiem

norbi108 25 Wrz 2024 18:06 462 3
REKLAMA
  • #1 21239296
    norbi108
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    W moim Audi A4 B7 nie działa prawidłowo moduł komfortu, a dokładniej nie działa zdalne otwieranie kluczykiem/pilotem. Kluczyk sprawdzony, działa, lecz MK nie reaguje na niego. Moduł otwierałem, nie był zalany, czy mogę go jakoś sprawdzić? Ewentualnie co tam jest odpowiedzialnego za sygnał z pilota? Proszę o pomoc, taki używany moduł z tym samym oznaczeniem kosztuje około 1000 zł. Tylko dlatego, że nam korbki z tyłu, NK dla ele. szyb kosztują od 50 zł, cena przepaść.

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

Dodam że posiadam drugi moduł do wersji z elektrycznymi tylnymi szybami i może wystarczy coś przelutowac.......
  • REKLAMA
  • #2 21239706
    majster129
    Poziom 23  
    Ocena: 102
    norbi108 napisał:
    W moim Audi A4 B7 nie działa prawidłowo moduł komfortu, a dokładniej nie działa zdalne otwieranie kluczykiem/pilotem. Kluczyk sprawdzony, działa, lecz MK nie reaguje na niego. Moduł otwierałem, nie był zalany, czy mogę go jakoś sprawdzić? Ewentualnie co tam jest odpowiedzialnego za sygnał z pilota? Proszę o pomoc, taki używany moduł z tym samym oznaczeniem kosztuje około 1000 zł. Tylko dlatego, że nam korbki z tyłu, NK dla ele. szyb kosztują od 50 zł, cena przepaść.

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

Dodam że posiadam drugi moduł do wersji z elektrycznymi tylnymi szybami i może wystarczy coś przelutowac.......

Wymień pilota
  • REKLAMA
  • #3 21240410
    norbi108
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    To nie pilot, byłem z dwoma u kolesia od dorabiania kluczy i jakimś urządzeniem sprawdzał. Jeden faktycznie zepsuty, drugi wysyła sygnał, nawet w ramach eksperymentu próbował zakodować nowy kluczyk żeby być pewnym i nowy się zakodował tak jak trzeba, a centralny nadal nie reagował, więc zasugerował szukać MK.
  • #4 21241900
    majster129
    Poziom 23  
    Ocena: 102
    norbi108 napisał:
    To nie pilot, byłem z dwoma u kolesia od dorabiania kluczy i jakimś urządzeniem sprawdzał. Jeden faktycznie zepsuty, drugi wysyła sygnał, nawet w ramach eksperymentu próbował zakodować nowy kluczyk żeby być pewnym i nowy się zakodował tak jak trzeba, a centralny nadal nie reagował, więc zasugerował szukać MK.

Uwierz, kup używany sprawny i zakoduj i będzie działał, a nowe chińskie można se wsadzić nie powiem gzie, jakby się dobrze zakodował to by działał
    Takie sprawdzanie tych pilotów u klucznika ha ha ha ha ha ?
REKLAMA