Witam mam Man TGX 470KM 2022 rok z listopada dokładnie i chciałem w nim podnieść nieco moc gdyż zmienia mi się praca, będziemy jeździć teraz więcej na południe PL, CZ i czasami Słowacja i już widzimy że przydałoby się mu nieco więcej koni na tę robotę przy 24 tonach ładunku.
Pytanie czy w tym silniku będę mógł podnieść moc?
Już słyszałem opinie że Man z 2022 ma zablokowany dostęp do sterownika, w razie problemów chciałem nabyć nowy sterownik silnika z 2021 roku i zamienić, moje pytanie brzmi czy wówczas uda się zmienić parametry silnika czy uda się zaprogramować sterownik z 2021 roku do auta z 2022 tak żeby przeprowadzić modyfikację silnika i żeby to chodziło normalnie z chociaż 40-50 KM więcej?
Z góry dziękuję za info.
Pytanie czy w tym silniku będę mógł podnieść moc?
Już słyszałem opinie że Man z 2022 ma zablokowany dostęp do sterownika, w razie problemów chciałem nabyć nowy sterownik silnika z 2021 roku i zamienić, moje pytanie brzmi czy wówczas uda się zmienić parametry silnika czy uda się zaprogramować sterownik z 2021 roku do auta z 2022 tak żeby przeprowadzić modyfikację silnika i żeby to chodziło normalnie z chociaż 40-50 KM więcej?
Z góry dziękuję za info.