logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CSV C8LG 80 - Suszarka nie dosusza ubrań, brak czujnika wilgoci?

jonyplus 21 Paź 2024 10:21 834 4
REKLAMA
  • #1 21271205
    jonyplus
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam, moja suszarka bębnowa Candy CSV C8LG 80 nie dosusza ubrań. Wyczytałem, że może być to wina czujnika wilgoci, ale takowego czujnika nigdzie w bębnie nie ma. Rozkręciłem ją całą, wyczyściłem, choć wcale jakaś bardzo brudna nie była. Wymieniłem czujnik NTC, nic to nie dało. Jakieś sugestie, co może być nie tak? Albo gdzie szukać tego czujnika wilgoci? Termostat sprawdziłem miernikiem i niby jest ok.
  • REKLAMA
  • #2 21272075
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6897
    jonyplus napisał:
    nie dosusza ubrań.

Na programie bawełna do szafy również ?

jonyplus napisał:
    Jakieś sugestie, co może być nie tak?

do sprawdzenia grzałki, układ odprowadzania wody.
  • REKLAMA
  • #3 21272606
    jonyplus
    Poziom 8  
    Grzałka grzeje, ale po chwili się wyłącza. Znalazłem bezpiecznik na grzałce, który wcisnąłem i suszarka działała przez jeden cykl (grzała przez 2h) ubrań i tak nie dosuszyła, a kolejny cykl już był zimny. Podejrzewam, że znów ten bezpiecznik wystrzelił. Myślę, że zły przepływ powietrza może powodować, że bezpiecznik siada, ale wszędzie, gdzie dam radę zajrzeć, wydaje się czysto, a powietrze z wywietrzników leci, gdy przykładam rękę.
  • REKLAMA
  • #4 21273086
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6897
    jonyplus napisał:
    Grzałka grzeje, ale po chwili się wyłącza. Znalazłem bezpiecznik na grzałce, który wcisnąłem i suszarka działała przez jeden cykl (grzała przez 2h) ubrań i tak nie dosuszyła, a kolejny cykl już był zimny. Podejrzewam, że znów ten bezpiecznik wystrzelił. Myślę, że zły przepływ powietrza może powodować, że bezpiecznik siada

Bardzo dobrze kombinujesz. Skraplacz czysty i drożny ?
  • #5 21273305
    jonyplus
    Poziom 8  
    Skraplacz też nie był jakoś specjalnie brudny, ale wymyłem go dokładnie. Już dziś nie zdążę jej rozebrać, żeby sprawdzić drożność wody, ale obawiam się, że tam też będzie wszystko ładnie i czysto. Już tracę głowę, o co może jej chodzić. Kupiłem ją w 2022 i wszystkie filtry regularnie czyszczę, dlatego też bebechy ma naprawdę czyste i drożne.
REKLAMA