logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips Perfect Care 8000 - nieregularne działanie stacji parowej rano

SabinaBrachman 21 Paź 2024 12:39 738 3
REKLAMA
  • #1 21271391
    SabinaBrachman
    Poziom 2  
    Generator pary Philips perfect care 8000

Po włączeniu zachowuje się jak na załączonym filmiku

Stacja parowa ma 3 miesiące , używana tylko i wyłącznie z wodą destylowana. Stacja była w serwisie, Pan sprawdził powiedział że nie wykrył usterki i że stacja jest sprawna. U nich przed dwa dni działała poprawnie.
    W domu stacja raz sie włącza a raz nie , totalny brak reakcji, muszę wyłączać z wtyczki. Trochę dziwna sytuacja bo zazwyczaj mam potrzebę prasowania rano. Kilka dni z rzędu włączyłam stacje parowa przed godziną 7.00 rano i efekt jak.na załączonym obrazu. Włączyłam tego same dnia np. o 7.10 i działała normalnie i tak.kilka dni z rzędu. Dzisiaj podobna sytuacja z tym że do momentu mojego wyjścia z domu nie zaskoczyła sprawdzę po powrocie koło godziny 15 stej. U mnie przed godziną 7.00 nie korzystamy z żadnym dodatkowych urządzeń które mogły by powodować dodatkowy pobór mocy. Trochę to śmiesznie brzmi ale takie są fakty. Dzwoniłam na pogotowie energetyczne z ich strony nie było żadnych odnotowanych spadków napiecia. Zatem co może być przyczyną takie go zachowania stacji parowej ?
  • REKLAMA
  • #2 21271471
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    Z filmikiem do serwisu i taki sam opis na papierze im wręcz.
  • REKLAMA
  • #3 21271481
    SabinaBrachman
    Poziom 2  
    Właśnie wróciłam do domu stację sprawdziłam i działa jak należy. Teraz mi się jeszcze jedno pytanie nasunęło czy para powinna wychodzić na całej powierzchni stopy żelazka czy tylko w jakieś części ?
  • #4 21271492
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    Zależy od budowy stopy ale w większości stacji które miałem pary podawana była na całej powierzchni. W stopie widać otwory, sprawdź czy nimi wydobywa się para, jeśli masz przycisk na ekstra uderzenie to też go użyj.
REKLAMA