elktrod napisał: Przeprowadzam więc proces odpowietrzania układu paliwowego według jedynej dostępnej mi z sieci instrukcji (w załączeniu) i ze strony 64 tej instrukcji (część II) udało mi się przeprowadzić wszystkie czynności krok po kroku uzyskując paliwo bez bąbelków powietrza - w zasadzie ono było od początku do końca bez bąbelków powietrza.
I na tym kończy się strona 64 tej instrukcji.
Objaśnię dokładniej, że doszedłem do tych śrubek na kluczyk "8" i pompka ręczna pompuje paliwo do tych miejsc tak do dolnej jak i górnej śrubki bo paliwo w czasie pompowania leci pod wyższym ciśnieniem a nie kapie jak z nosa, więc po co mam kręcić wałem skoro pompka ręczna pompuje paliwo, widocznie wał jest w odpowiednim miejscu? Na tych śrubkach na kluczyk "8" kończy się strona 64 w/w instrukcji..
No i według w/w instrukcji kolejnym punktem już na stronie 65 jest sprawdzenie obecności paliwa w przewodzie przy świecy płomieniowej i tam go nie ma i na tym skończyłem walkę w sobotę..
elktrod napisał: Napiszę jeszcze raz w inny sposób: od góry od tego filtra idzie przewód paliwowy metalowy z lewej części ciągnika na prawą stronę do miejsca obok świecy płomieniowej według instrukcji (żarowej jak ktoś się dzisiaj wyraził) i właśnie tam także nie dopływa wcale paliwo.
Przyjrzałem się wczoraj jak było jeszcze widno przed wieczorem, to ten przewód paliwowy w którym nie pojawia się paliwo mimo pompowania biegnie od góry filtra do miejsca obok świecy płomieniowej i nie może być tak, że faktycznie ten filtr lub przewód jest zatkany? No ale to dopiero rano sprawdzę...
Co sądzisz o tym:
elktrod napisał: na lewo od górnej śrubki w pompie wtryskowej o jakiej piszesz u mnie znajdują się jeszcze dwa otworki chyba na podobne śrubki w których to otworkach nie ma żadnych śrubek i widać tylko gwint wewnętrzny ok. 4 mm średnicy i nie wiem, czy w czasie remontu nie odkręcił ktoś tych śrubek albo popuścił a one się gdzieś potem same w trawę odkręciły, szukałem magnesem ale nie znalazłem a przecież daleko nie jeździłem tyle co z garażu pod przyczepę...
Co sądzisz o tym:
elktrod napisał: Czy alternator kręcąc wałem to za każdym razem po zaprzestaniu kręcenia ustawia tę krzywkę w pozycję niemożliwości pompowania ręcznego
elktrod napisał: czy filtr paliwa to się wymienia cały z obudową czy tylko wnętrze?