logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus c330 - Spadek obrotów i gaśnięcie, bańka powietrza w wężyku paliwowym

Stachu.G 10 Maj 2016 21:58 9993 12
REKLAMA
  • #1 15664495
    Stachu.G
    Poziom 10  
    Ocena: 40
    Witam ciapek c330 notorycznie się zapowietrza, o ile to zjawisko można nazwać zapowietrzaniem się.
    Podczas pracy, w pewnym momencie spada z obrotów,gaśnie w wężyku zasilającym paliwo, od baku do pompki ręcznej tworzy się dosłownie bańka jak w poziomicy budowlanej, wystarczy ściągnąć wąż z króćca pompki do momentu aż puści się ropa, założyć i można kontynuować pracę i tak do kolejnego razu.
    Pompa wtryskowa po regeneracji, wymieniałem pompkę ręczną z chińskiej na org. używana, jak i osobno same zaworki. Bez skutków.
  • REKLAMA
  • #2 15664523
    wicu49
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam
    A czy podczas pompowania pompką paliwo wylatuje na zewnątrz czy tylko normalnie pompuje bo ja w swojej tak mam ze spada mi z obrotów bo mam jakiegoś śmiecia w baku i paliwo niby wężykiem leci ale słabo i dlatego mi gaśnie.
  • #4 15665209
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 482
    Odpowietrzenie zbiornika paliwa drożne?
  • REKLAMA
  • #5 15665219
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    jarekstryszawa napisał:
    Odpowietrzenie zbiornika paliwa drożne?

Sam zbiornik paliwa nie posiada żadnych śmieci??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 15665651
    stasiak64
    Poziom 14  
    Ocena: 67
    Zakładam , że cały układ jest drożny , filtry czyste......

Spróbuj wymienić zawór przelewowy na pompie wtryskowej , lub rozmontuj go , doklep kulkę do gniazda i rozciągnij sprężynę aby mocniej dociskała kulkę..............

Pompa wtryskowa może mieć za małe ciśnienie zasilania, stąd takie ,,kwiatki"
    Sąsiad kiedyś bardzo długo się z borykał z takim ,,zapowietrzaniem " , w/w zabieg temat zakończył
    Pozdrawiam.
  • #9 15668612
    darfur5
    Poziom 35  
    Ocena: 1716
    Problem na pewno tkwi w zbiorniku paliwa,wez mocną latarkę i zobacz co jest na dnie . Na pewno znajdzie się tam kilka much, słoma, plewy.
  • #10 15685357
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    odkręć kranik usuń syf i po sprawie jak kranik odkręcisz zobaczysz co tam siedzi :)
  • #12 16022427
    Stachu.G
    Poziom 10  
    Ocena: 40
    Bak czysty, sprawdzany już dwa razy.

Ostatnio konsultowałem się u znajomego, twierdzi że przerabiał już kilka takich przypadków i jest to spowodowane za małą dawką paliwa na pompie wtryskowej.
    W moim przypadku pompa tak czy siak jest już po gwarancji więc mógł bym się "pobawić" tylko która śrubka w pompie odpowiada za dawkę paliwa?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ciągłym zapowietrzaniem się ciągnika Ursus C330, co objawia się spadkiem obrotów i gaśnięciem silnika. W trakcie pracy w wężyku zasilającym paliwo tworzy się bańka powietrza. Wymieniono pompkę ręczną oraz zaworki, jednak problem nie ustąpił. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie drożności zbiornika paliwa, filtrów oraz ewentualnych zanieczyszczeń w zbiorniku. Proponowane rozwiązania obejmują wymianę zaworu przelewowego w pompie wtryskowej oraz sprawdzenie szczelności węży. Ostatecznie, problem został rozwiązany przez naprawę nieszczelnego węża, co prowadziło do minimalnych wycieków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA