logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] ESP32-WROOM-32: Problemy z wgraniem ESPeasy, jak poprawnie zainstalować?

Szaryczlowiek83 05 Lis 2024 21:53 981 3
REKLAMA
  • #1 21291035
    Szaryczlowiek83
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Pomocy!!!
    Zachciało mi się termometru na esp32 i od 3 godzin siedzę i kombinuję, bo nie chce działać.
    Może za głupi jestem?!?
    Nabyłem płytkę esp32-wrom z linku poniżej
    Płytka
    Chciałem wgrać espeasy, bo mam w tym jakieś tam doświadczenie.
    Problem jest taki, że cokolwiek bym nie robił i czegokolwiek bym nie wgrywał, płytka nie chce powstać.
    Pobrałem espeasy_mega_20240822_esp32 całą paczkę i według poradnika powinienem wgrać wersję ESP32_4M316k-factory.bin
    Poradnik to: Poradnik
    Wcześniej przeczytałem, że przed wgraniem nowego .bin należy wymazać pamięć przed tym przy podłączeniu płytki do USB, chociaż mi ekran migał. Po wymazaniu nie wiem, czy płytka żyje. Po wygraniu .bin mam komunikat:
    Interfejs narzędzia do wgrywania oprogramowania ESP32, pokazujący komunikaty błędów i status aktualizacji.
    Proszę o poradę jak dla debila
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21291065
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1678
    Nie wiem co tam wgrywasz, ale masz podany adres ? - nie widzę tam w głębi nic w stylu 0x00000
    Możesz spróbować NodeMCU-PyFlasher
  • REKLAMA
  • #3 21291183
    Szaryczlowiek83
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    madamsz1 napisał:
    Nie wiem co tam wgrywasz, ale masz podany adres? - nie widzę tam w głębi nic w stylu 0x00000
    Możesz spróbować NodeMCU-PyFlasher

Okno zasłoniło, tak był wpisany adres.
    Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się wgrać przez web flashera wersję display.
    Tak że temat do zamknięcia, dzięki za pomoc.
REKLAMA