logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - komunikat kontakt serwis po włączeniu, czy warto naprawiać?

slawek_w 11 Gru 2005 12:01 1020 8
REKLAMA
  • #1 2073423
    slawek_w
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam pytanie w Noki 3310 zaraz po włączeniu wyświetla się komunikat kontakt serwis. Co to może być i czy opłaca się jeszcze naprawiać ten telefon.
    Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2073431
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Witam
    Trzeba zkontaktować się z serwisem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2073433
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    Zbycho9 napisał:
    Witam
    Trzeba zkontaktować się z serwisem.

ale żeś napisał normalnie pożal się Boże :) najprawdopodobniej wystarczy ją sflashować i będzie normalnie śmigać
  • Pomocny post
    #4 2073443
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Jak ktoś pisze takiego posta to jak można odpisać ? Fleshowanie takiego fona to podstawa.Ale najpierw się pisze np. tel. upadł lub został zalany lub cokolwiek... a tu że jest CS i wszytsko.
    W 3310 jak nie pomoże flesh to moze cobba?
  • REKLAMA
  • #5 2073513
    slawek_w
    Poziom 12  
    Dzięki za podpowiedź, bo ja ten telefon dostałem za friko i się zastanawiałem czy warto coś z nim robić.
    A jeszcze mam 3330 i chciałbym ściągnąć simloka dam rade to zrobić, bo w grałem jeden taki kalkulator wpisałem wszystko podał mi klucz ale nie wiem jak go wpisać. Chyba że musi być do tego kabelek.
  • Pomocny post
    #6 2073527
    Zbycho9
    Poziom 20  
    JAki kabelaek do kodów???
    POczytaj troch postów.
    Generujre ci kod jakieś tam cyferki i literki wyjmij karte sim i wpisz.Co w tym trudnego?
    A jak masz zamiar się bawić w dct3 to kup sobie dajane i będziesz zdejmował simlocki kolegom za 5zł i wgrywał najnowszy tunningowany soft za 10zł.
  • REKLAMA
  • #7 2073539
    slawek_w
    Poziom 12  
    No dobra ale w jaki sposób wpisac pw+
  • Pomocny post
    #8 2075418
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    slawek_w napisał:
    No dobra ale w jaki sposób wpisac pw+

Wyjmujesz karte, wlanczasz telefon i wpisujesz kod ktory masz z kalkulatora. pw+ uzyskujesz naciskajac kilka razy na *
  • #9 2090350
    slawek_w
    Poziom 12  
    OK dzięki za pomoc udało się ściągnołem bez problemu w 3210, 3310,3330,3510i

Podsumowanie tematu

✨ Po włączeniu Nokii 3310 pojawia się komunikat "kontakt serwis", co sugeruje konieczność kontaktu z serwisem lub wykonania flashowania oprogramowania telefonu. Flashowanie jest podstawową metodą naprawy w przypadku problemów z oprogramowaniem i często przywraca pełną funkcjonalność urządzenia. W przypadku braku efektu po flashowaniu możliwe jest zastosowanie metody "cobba". Dodatkowo poruszono temat zdejmowania simlocka z modeli 3210, 3310, 3330 i 3510i za pomocą kodów generowanych przez kalkulator simlocków. Wpisywanie kodu odbywa się po wyjęciu karty SIM i włączeniu telefonu, używając kombinacji klawiszy, np. "pw+" uzyskuje się przez wielokrotne naciśnięcie klawisza "*". Do bardziej zaawansowanych operacji, takich jak flashowanie i zdejmowanie simlocka, można użyć specjalistycznych kabli i urządzeń, np. DCT3 lub dajane, które umożliwiają wgrywanie najnowszego oprogramowania i zdejmowanie blokad SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA