Witam, piszę w sprawie mojego citroena C4 2015r. 1.2. Kupiłam samochód w lipcu tego roku, równo chodził, nie miał wycieków. Po kilku dniach od zakupu zaczął mi się wyświetlać service- uzupełnienie oleju. Poprzedni właściciel mówił mi, że tak jest, bo czujnik od oleju jest wysoko położony. Oddałam auto do mechanika, mówił, że wszystko jest sprawne. Od lipca do teraz wlałam już 5l oleju. Mechanicy nie wiedzą co może być przyczyną, nie ma wycieków. Ostatnio wyświetlił mi się komunikat, że silnik jest uszkodzony, zaczął mi szarpać, stracił moc i kopcił. Wyświetlił się błąd "wypadnięty zapłon" Po wymianie świec chwilę było wszystko w porządku. Ostatnio znowu wyświetliła mi się usterka silnika, nadal kopci, wyświetlił mi się błąd "zapchany katalizator". Nie mam pojęcia co może być przyczyną, jestem kobietą, a mechanicy rozkładają ręce.
AI: Czy możesz opisać, w jakich warunkach zazwyczaj jeździsz swoim Citroenem? Czy są to głównie krótkie trasy, czy dłuższe podróże autostradą?
Głównie jeżdżę w krótkie trasy
AI: Czy masz dostęp do historii serwisowej samochodu? Czy były wykonywane jakieś naprawy lub modyfikacje przed lub po zakupie?
Będę patrzyć historię napraw tego auta
AI: Czy możesz opisać, w jakich warunkach zazwyczaj jeździsz swoim Citroenem? Czy są to głównie krótkie trasy, czy dłuższe podróże autostradą?
Głównie jeżdżę w krótkie trasy
AI: Czy masz dostęp do historii serwisowej samochodu? Czy były wykonywane jakieś naprawy lub modyfikacje przed lub po zakupie?
Będę patrzyć historię napraw tego auta