logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zabezpieczyć okno PVC na klatce schodowej przed otwarciem przez innych?

gordonjj 16 Lis 2024 14:08 588 4
REKLAMA
  • #1 21305402
    gordonjj
    Poziom 3  
    Witam.

Pytanie odnośnie klasycznych okien PVC.

Chciałbym je tak zamknąć, żeby nikt ich nie mógł poza mną otworzyć. Klamka na kluczyk odpada, ponieważ można ją zdemontować, czy samo zdemontowanie klamki również, ponieważ ktoś może mieć "swoją". Zakleić klejem? Metoda bez możliwości odwrócenia procesu :)

Znacie jakieś inne metody? Dzięki za info. Okno na klatce schodowej.
  • REKLAMA
  • #2 21305414
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    gordonjj napisał:
    Zakleić klejem?

Ee...tam :D
    To już lepiej wstawić kratę, siatkę od strony otwierania.
    Oczywiście taką kratkę, siatkę którą to my będziemy mogli kontrolować (zamykać, otwierać)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21305417
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3659
    gordonjj napisał:
    Klamka na kluczyk odpada ponieważ można ją zdemontować
    Żeby ją zdemontować, trzeba mieć kluczyk. Bez niego nie odkręcisz klamki, chyba że ją zniszczysz.
  • REKLAMA
  • #4 21305453
    gordonjj
    Poziom 3  
    >>21305417 O dzięki, nie wiedziałem, myślałem, że ściąga się ją tak samo jak bez kluczyka. Więc zainwestuję w klamkę z kluczykiem na popularnym portalu aukcyjnym, to nie jest jakiś wielki wydatek. pzdr.
  • #5 21306059
    clubber84
    Poziom 38  
    Ocena: 1677
    Witam,
    gordonjj napisał:
    Chciałbym je tak zamknąć, żeby nikt ich nie mógł poza mną otworzyć.

masz pozwolenie od strony zarządcy/administracji/spółdzielni lub zgodę od członków wspólnoty na ingerencję w część wspólną?
    Jeśli nie, a ktoś z powyższych się dowie, że to ty, będziesz musiał doprowadzić mienie wspólne do poprzedniego stanu i do tego mogą być inne konsekwencje (zależy od zarządzających mieniem wspólnym).
    A poza tym, okna na klatkach schodowych służą celom ppoż. (oddymianiu), więc ja bym na twoim miejscu zostawił jak jest, a na zebraniu mieszkańców bloku poruszył temat otwierania okien w okresie zimowym.

Pozdrawiam
REKLAMA