logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WIWA H 265 MAXX - plik aktualizacji WIWA H 265 MAXX

bogdanzieba 26 Lis 2024 09:25 1722 8
REKLAMA
  • #1 21320206
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Ocena: 980
    Witam, wiecie jaki jest ostatni najnowszy soft w tunerze WIWA H 265 MAXX ?
    Przypomnę, że to pierwsza wersja tunera z gniazdem LAN.

Moja WIWA H.265 MAXX ma takie oprogramowanie:
    Zdjęcie ekranu menu dekodera WIWA H.265 MAXX z informacjami o wersji oprogramowania.

Tuner WIWA z pendrivem obok, brak reakcji na urządzenie USB. Tył dekodera WIWA H.265 MAXX z portami i pendrive'em obok. Tył tunera WIWA H.265 MAXX z widocznymi otworami wentylacyjnymi, informacjami o modelu i numerze seryjnym. Obok leży mały komponent elektroniczny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21320369
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2474
    Wczoraj z ciekawości, aktualizowałem przez WiFi i zaktualizowało do wersji, którą posiadasz.
  • Pomocny post
    #3 21320493
    sq3evp
    Poziom 39  
    Ocena: 843
    gumisie napisał:
    Wczoraj z ciekawości, aktualizowałem przez WiFi i zaktualizowało do wersji, którą posiadasz.

Mam Wiwa H256 - czy z USB aktualizacja idzie bezeproblemowo?
    WiFi nie ma bo musiałbym dokupić :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21320512
    gumisie
    Poziom 43  
    sq3evp napisał:
    czy z USB aktualizacja idzie bezeproblemowo?

Nie wiem, nie sprawdzałem.

EDIT:

Od czasu gdy pierwszy raz aktualizowałem ten dekoder przez USB z "pena", minęły trzy lata. ;)

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3829030.html
  • #5 21320568
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    sq3evp napisał:
    gumisie napisał:

Mam Wiwa H256 - czy z USB aktualizacja idzie bezeproblemowo?
    WiFi nie ma bo musiałbym dokupić :)

Idzie bezproblemowo, tylko trzeba uważać żeby nie zapodać softu od wersji "NEW" :)

gumisie napisał:

Po wifi nowszego nie ma, czasem serwis ma nowszy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21320580
    gumisie
    Poziom 43  
    @bogdanzieba Tak spoglądam na zdjęcia, które zamieściłeś i widzę, że tylne gniazdo USB, jest niebieskiego koloru (USB 3.0) Więc zastanawiam się, czy ten Twój dekoder, faktycznie obsługuje ten standard.
    Masz jakieś "info", na ten temat?
  • REKLAMA
  • #7 21320593
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    To jedna z pierwszych wersji tunera WIWA H.265 MAXX jeszcze z gniazdem LAN. Nie sprawdzałem prędkości na złączu USB, ponieważ używam go sporadczynie, a jak już to do aktualizacji softu lub podpięcia karty wi-fi.
  • #8 21320601
    gumisie
    Poziom 43  
    bogdanzieba napisał:
    To jedna z pierwszych wersji tunera WIWA H.265 MAXX jeszcze z gniazdem LAN.

Nie będę się z Tobą przekomarzał, lecz uważam, że moja wersja była jeszcze "pierwszejsza". ;)
    Zaglądałeś do linku (dotyczącego mojego tematu), który podesłałem w #4?
  • #9 21320638
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Nie wchodzę w takie przekomarzania, bo dojdzie do niepotrzebnych "pyskówek" jak w tym twoim temacie :)
    Żartuję, zobaczę czy nie mam dowodu zakupu mojej WIWY H.265 MAXX :)
    Możliwe, że też miałem w niej taki stary soft jak twój ale go w międzyczasie aktualizowałem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat najnowszej wersji oprogramowania dla tunera WIWA H 265 MAXX, który jest pierwszą wersją z gniazdem LAN. Jeden z użytkowników zaktualizował tuner przez WiFi, uzyskując tę samą wersję oprogramowania, co inny uczestnik dyskusji. Pojawiły się pytania dotyczące aktualizacji przez USB, na co odpowiedziano, że proces ten przebiega bezproblemowo, ale należy unikać instalacji oprogramowania przeznaczonego dla nowszych wersji. Użytkownicy wymieniają się informacjami na temat złącza USB 3.0 oraz jego zastosowania w aktualizacji oprogramowania i podłączeniu kart Wi-Fi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA