logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Moc amplitunera Yamaha RX-V371 przy 8 omach - ile watów na kanał?

pikajpolska 26 Lis 2024 21:04 375 7
REKLAMA
  • #1 21321192
    pikajpolska
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam mam pytanie mam amplituner yamahy rx v371. Posiadam również głośniki creative s750 podłączone do niego. Pytanie brzmi. Jeżeli amplituner przy 6 omach ma moc 100 w na kanał to ile ma mocy po włączeniu w nim trybu 8 omów? Słyszałem że jeżeli pezy 6 omach ma 100 w to przy 8 powinien mieć mniej watt to prawda?

Ps: qiem że ten amplituner jest za mocny na te głośniki ponieważ mają one 70w a amplituner daje 100. Ale nie daje głośności na fulla tylko do pewnego poziomu i nie krzekraczam jego. Puki co działają i grają już tak od kilku tygodni q ten sposób.
  • REKLAMA
  • #2 21321198
    Ricoh_220

Poziom 38  
    Ocena: 751
    Przełączając go na 8 ohm dostarczasz wyższe napięcie zasilania końcówek mocy. Napisałeś że głosniki są zasłabe więc daj na 4 ohm (końcówki dostaną niższe napięcie zasilania) i nie przeciążaj urządzenia następnie kup uczciwe głośniki.Podłączyłeś głośniczki (nie głośniki) od komputera i czego oczekujesz ? Ludzie róbcie to z sensem kup temu amplitunerowi dobre głośniki i on ci zagra bo teraz to jakiś nonsens jest. Inna bajka że nie jest to jakis super model i jak oczekujesz dźwięku audiofilskiego to nie tędy droga.
    Konto firmowe:
    Zakład techniki biurowej"Kserograf" .Serwis kserokopiarek i urzdzeń marki ricoh
    Bronowicka 73, Kraków, 30-091 | Tel.: 603XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kserograf.e.pl
  • REKLAMA
  • #3 21321266
    pikajpolska
    Poziom 2  
    >>21321198 zwykłe kino domowe stary. Głośniki te są zajebiste słyszałem jak grały. Po podłączeniu konsoli doświadczenie z samych ich jest nieziemskie. >>21321198 wcześniej oglądałem na głośnikach z tv więc jest progress
  • Pomocny post
    #4 21321313
    Ricoh_220

Poziom 38  
    Stary wybacz ty chyba jeszcze nic nie słyszałeś ale to detal jak to ci pasuje to jest ok.Napewno jest lepiej niż z TV ale może masz możliwość podłączyć coś fajniejszego do tego zestawu może kolega pożyczy itp Jeśli byłbyś Z Krakowa lub okolic zapraszam na odsłuch.
    Konto firmowe:
    Bronowicka 73, Kraków, 30-091 | Tel.: 603XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kserograf.e.pl
  • REKLAMA
  • #5 21321336
    pikajpolska
    Poziom 2  
    >>21321313 miałem działający s750 zestaw i pamiętam, jak grał kiedyś. Potem subwoofer padł, a potrzebowaliśmy taniego rozwiązania. Naprawa subwoofera i tak by nic nie dała, bo sterowniki za stare pod Win 10. Chodziło mi, żeby jak najtaniej się da wskrzesić jakkolwiek 5.1. Amplituner kupiliśmy za 300 zł, do tego kartę dźwiękową do PC za 200 zł i do tego podłączyliśmy te głośniczki s750. No i jakoś to gra. Tylko dalej jeszcze subwoofera potrzebujemy, ale również do 400 zł maks, a w tej cenie same śmieci są, z reguły co patrzę. Ten subwoofer z s750 miał 210 watt i takie walnięcie, że ściany się trzęsły, to było coś, tylko szkoda, że zepsuty.
  • #6 21324265
    Ricoh_220

Poziom 38  
    Teraz rozumiem że to grało ściany się trzęsły wybacz mnie jak się trzęsą to znaczy że coś jest nie tak dźwięk ma być naturalny w mojej opini. Ale każdy ma co lubi.
    Konto firmowe:
  • #7 21324272
    pikajpolska
    Poziom 2  
    Przy maksymalnej mocy wszystko, co na meblach, wydawało dźwięk, jak i same meble. Jak się zmniejszało moc, to było ładne, czyste tumpnięcie.
  • REKLAMA
  • #8 21331735
    pikajpolska
    Poziom 2  
    Przy 8 omqch jest większe napięcie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o moc amplitunera Yamaha RX-V371 przy podłączeniu głośników Creative S750 w trybie 8 omów. Odpowiedzi wskazują, że amplituner przy 8 omach dostarcza wyższe napięcie, co może skutkować niższą mocą na kanał w porównaniu do 6 omów. Użytkownicy sugerują, że głośniki Creative S750 są niewystarczające dla tego amplitunera, a lepsze rezultaty można osiągnąć przy użyciu bardziej odpowiednich głośników. Wspomniano również o problemach z subwooferem oraz o konieczności jego wymiany, aby uzyskać lepszą jakość dźwięku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA