Dzień dobry, proszę o poradę. W sierpniu w Mediaexpert kupiłem generator pary TEFAL Pro Express Vision GV9820. Niestety podczas prasowania zaczął wypływać kamień brudząc ubrania (tak jak na zdjęciu). Używam tylko wody kranowej, więc postanowiłem reklamować urządzenie. W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź z serwisu Tefala: "Diagnoza: odmowa naprawy gwarancyjnej- uszkodzenie stopy na skutek stosowania niedozwolonych substancji o czym świadczy osad na stopie, w boilerze oraz pozostawiony w nim płyn. (możliwość naprawy odpłatnej) Wycena dla naprawy odpłatnej: 310,00 PLN brutto".
Nie wiem jaki osad pozostał, ponieważ urządzenie oddawałem suche, używałem tylko wody kranowej, a stopę żelazka przetarłem gąbką z płynem do naczyń zaraz po wypłynięciu tego kamienia i zabrudzeniu ubrań. Poradźcie proszę, czy warto walczyć z nimi, czy lepiej zapłacić kasę i mieć spokój? (no powiedzmy bo lepsza moja połowa już gada, że guam kupiłem)...
Nie wiem jaki osad pozostał, ponieważ urządzenie oddawałem suche, używałem tylko wody kranowej, a stopę żelazka przetarłem gąbką z płynem do naczyń zaraz po wypłynięciu tego kamienia i zabrudzeniu ubrań. Poradźcie proszę, czy warto walczyć z nimi, czy lepiej zapłacić kasę i mieć spokój? (no powiedzmy bo lepsza moja połowa już gada, że guam kupiłem)...