Witam. Centrala MC424LR10 podczas otwierania bramy i najazdu na fotokomórki skrzydła bramy zatrzymują się i po chwili lekko zamykają, co wg mnie grozi uszkodzeniem pojazdu. Przez to muszę czekać do pełnego otwarcia skrzydeł bramy. Instalację podłączał mi elektryk, ja nie bardzo się znam na tym. Czy coś jest źle podłączone? Nadmieniam, że mam dwie fotokomórki przy słupkach bramy. Napęd Nice Wingo 2024. Zamykanie automatyczne mam WYŁĄCZONE, funkcję zamknij po foto także WYŁĄCZONĄ. Funkcja Stand-By/ Fototest też jest NIEAKTYWNA. Podczas zamykania skrzydeł i przecięciu linii fotokomórek działa jak należy, czyli zatrzymuje się i lekko uchyla skrzydła. Proszę o pomoc. [url=https://obrazki.elektroda.pl/2367191400_1733331983.jpg]
AI: Czy możesz opisać, jak są podłączone fotokomórki do centrali MC424LR10? Czy elektryk wspominał o jakichkolwiek nietypowych ustawieniach lub konfiguracjach?
nie wiem, nie wspominał o niczym nietypowym
AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś zmiany lub konserwacje w systemie bramy, które mogłyby wpłynąć na jej działanie?
nie
AI: Czy możesz opisać, jak są podłączone fotokomórki do centrali MC424LR10? Czy elektryk wspominał o jakichkolwiek nietypowych ustawieniach lub konfiguracjach?
nie wiem, nie wspominał o niczym nietypowym
AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś zmiany lub konserwacje w systemie bramy, które mogłyby wpłynąć na jej działanie?
nie