logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dmuchawa McCulloch - Pompka gaźnika nie zasysa paliwa po czyszczeniu

Gacek222 08 Gru 2024 09:12 939 9
REKLAMA
  • #1 21338035
    Gacek222
    Poziom 3  
    Witam
    Mam pytanie odnośnie gaźnika w dmuchawie McCulloch.
    Mianowicie przeczyszczyłem gaźnik, poskładałem tak, jak powinien być, membrany są całe, dmuchawa odpala, ale pompka, która jest przy gaźniku, nie działa, nie zasysa paliwa.
    Gdy zakręcę śrubki regulacyjne gaźnika, wtedy pompka działa, zasysa paliwo. Co może być nie tak?
    Ogólnie gaźnik postanowiłem przeczyscić, bo dmuchawa nie wykręcała się, dławiła się jakby, przewody paliwowe wymienione, gaźnik w środku czysty się okazał.
    AI: Jaki jest dokładny model dmuchawy McCulloch, której dotyczy problem?
    Gbv 325
    AI: Czy mógłbyś opisać, jak dokładnie przebiegało czyszczenie gaźnika i czy były robione jakieś dodatkowe regulacje?
    Benzyna ekstrakcyjna, sprężonym powietrzem.
  • REKLAMA
  • #2 21338128
    Arturo 2773
    Poziom 29  
    Ocena: 335
    Czyli wynika z tego że po twojej ingerencji oraz czyszczeniu gaźnika nie nastąpiła żadna poprawa a pogorszenie sytuacji.
    A krẹcenia wszystkimi śrubkami jak popadnie nie doprowadzi Cię na właściwy tor.
    Musisz znaleźć jakie są ustawienia fabryczne dla tego modelu gaźnika.
    Hyba tam masz walbro wt840a.
  • REKLAMA
  • #3 21338133
    Gacek222
    Poziom 3  
    >>21338128 nie kręciłem środkami jak popadnie bo sobie zapisałem początkowe ustawienia.
  • REKLAMA
  • #5 21338148
    Gacek222
    Poziom 3  
    [postid]213381/postid L 1 obrót i 1,4
    H 2,5 obrotu -dmuchawa odpala
    Ustawienia to nie problem
    Nie wiem co mogło się stać że pompka reczna nie zaciąga paliwa . Po zakręceniu tych że śrobek pompka działa.

]
  • REKLAMA
  • #7 21338156
    Gacek222
    Poziom 3  
    >>21338151 nie przewody są dobrze podłączone. Tak jak wspomniałem silnik odpala (rozebranie w niczym nie pomogło a stworzyło nowy problem)
    pompka ręczna działa przy skręconych dyszach regulacyjnych
    Może to gaźnik wszystkiemu winny ma gdzieś nieszczelność pompka ciągnie lewe powietrze jak i silnik dlatego się nie wkręca
  • #8 21338163
    Arturo 2773
    Poziom 29  
    Może być należało by przeprowadzić próby szczelności gaźnika. Pompka podciśnienia-nadcisnienia wymagana.
    Albo po prostu zmień membrany i uszczelki na nowe, zobaczysz co będzie działo się po wymianie.
  • #9 21338177
    Gacek222
    Poziom 3  
    Chyba od tego zacznę. Aczkolwiek wizualnie podkładki i membrany wyglądają bardzo dobrze.
    Wiesz może czy w gaźniku jest jakiś zaworek zwrotny który mogłem uszkodzić czyszcząc powietrzem? Dodam że gaźnik był rozebrany w mak czyszczony był sam korpus i kanaly gaźnika. jedynym zaworkiem zwrotnym o którym mi wiadomo jest mała gumeczka zaraz przy pompce ręcznej i on jest sprawny.
  • #10 21338211
    Arturo 2773
    Poziom 29  
    Popatrz jeszcze na to poniżej, jak możesz to przetłumacz na polski.
    Pomoże ci zrozumieć jak działa pompka
    (primer).
    Załączniki:
    • Walbro Carburetor Theory.pdf (2.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z gaźnikiem w dmuchawie McCulloch Gbv 325, który po czyszczeniu nie zasysa paliwa. Po rozebraniu i czyszczeniu gaźnika, membrany są w dobrym stanie, a dmuchawa odpala, jednak pompka ręczna działa tylko przy zakręconych śrubkach regulacyjnych. Użytkownik sprawdził, że przewody paliwowe są poprawnie podłączone, a problem może wynikać z nieszczelności w gaźniku lub uszkodzenia zaworka zwrotnego. Sugerowane rozwiązania obejmują przeprowadzenie prób szczelności gaźnika oraz wymianę membran i uszczelek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA