Witam wszystkich. Chciałbym zmodernizować rozdzielnicę u siebie w domu. Elektryk, który ją wykonywał ok. 20 lat temu, zrobił zasilanie od góry i dalej za pomocą mostków z przewodu 4 mm zasilił poszczególne wyłączniki nadprądowe. Wyłączniki są firmy Etimat. Modernizacja polegałaby na zastąpieniu owych mostków z przewodu szynami łączeniowymi i wymianie Etimatów na Hagery. Problem w tym, że Hager przewidział miejsce na szynę tylko na dole aparatu, czyli w moim przypadku musiałbym zamontować Hagery "do góry nogami". Moje pytanie - czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne? Myślałem też nad Eatonami, one mają miejsce na szynę zarówno na dole, jak i na górze, a z tego co wyczytałem, wyłącznik nadprądowy zadziała niezależnie, z której strony ma podłączone zasilanie. Może zostawić te Etimaty w spokoju, a założyć tylko szyny, bo jest taka możliwość? Od razu napiszę, że nie ma możliwości przeniesienia zasilania na dół z powodu zbyt krótkich przewodów od odpływów. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.