logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecenie] Przerobienie słuchawek gamingowych Steelseries Arctis Pro Wireless na wersję z RGB.

segawme 17 Gru 2024 07:46 660 12
REKLAMA
  • #1 21351623
    segawme
    Poziom 2  
    Opis zlecenia:
    Szukam osoby, która zna się na elektronice, druku i ogólnie lubi robic różnego rodzaju projekty / modyfikacje. Powiedzmy, że ulepszanie/rozbudowa tych rzeczy.
    Potrzebuję kogoś kto jest mi w stanie zmodyfikować słuchawki dla graczy. Dokładnie chodzi o Steelseries Arctis Pro oraz Arctis Pro Wireless.
    Ta pierwsza po kablu posiada podświetlenie RGB w nausznikach, natomiast wersja Wireless go nie posiada, a producent nie ma takich w ofercie i mieć nie będzie.
    Zapewniam oba modele słuchawek.

Wykonawca będzie miał do dyspozycji dwa modele:
    a) przewodowy
    - rgb po kablu
    - komunikacja po kablu
    b) bezprzewodowy
    - komunikacja usb nadajnik 2.4Ghz
    - zasilanie (akumulator ok. 1000Ah [10h na baterii] - w zestawie 2szt.),
    [jeśli będzie się dało wymienić ogniwa na większe to też będę tym zainteresowany]

Jego zadaniem będzie przerobić model wireless, na model z podświetleniem czyli dodać do niego obręcz RGB.
    Dobrze jakby przy okazji miał dojścia do druku 3D (tworzywo sztuczne), jeśli będzie trzeba coś zmodyfikować i wydrukować element na nowo.
    Nie wiem jak wygląda środek tych słuchawek ale w teorii jedna słuchawka powinna mieć moduł bezprzewodowy, a druga - elektronikę związana z RGB.
    Chcę uzyskać jak najlepszą jakość - zbliżoną do tej co fabrycznie oferuje producent.

OPCJE WDROŻENIA LED:
    1. Domyślnie RGB jest sterowane poprzez program producenta, więc musi być to elektronika wzięta ze Steelseries, żeby program się komunikował ze słuchawkami.

2. Jeśli nie będzie się dało aby program producenta zarządzał podświetleniem to można wziąć pod uwagę sterowanie w inny sposób :).
    Miałem kiedyś taki sterownik do ledów cyfrowych, gdzie mogłem zarządzać efektami po podpięciu się przez BT z poziomu telefonu.

3. W ostateczności podzielić to na 2 częsci. Pierwsza wireless zostaje bez zmian oraz druga - ledy, które będą aktywne tylko wtedy, gdy do zasilania rgb będzie podpięty kabel. Uprzedzając pytania, że to nie ma sensu skoro z kablem to już nie są wireless i już lepiej zostać na przewodowych. Dla mnie ma sens, bo audio przekazywane jest dalej bezprzewodowo, a tylko same ledy wymagają zasilania. Dzięki temu jestem w stanie pozbyć się problemów z audio po kablu.

Lokalizacyjnie celowałbym na kogoś z Warszawy w celu lepszej współpracy/kontaktu - tam gdzie jestem w stanie dojechać.
    Wolałbym, żeby to były osoby z jakimś doświadczeniem (nie początkujący), bo jednak nie za bardzo jest tu miejsce na pomyłki.
    Jeśli lubisz wyzwania i jesteś w tym dobry - zapraszam do KONTAKTU.

Słuchawki Steelseries Arctis Pro z podświetleniem RGB i kontrolerem. Czarne słuchawki Steelseries Arctis Pro Wireless obok nadajnika bezprzewodowego.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21351634
    segawme
    Poziom 2  
    viayner napisał:
    Witam,
    zbudować takie słuchawki?
    nikt amatorsko się tego nie podejmie.
    Pozdrawiam

Nie zbudować tylko przerobić. Jak widać konstrukcyjnie nie wiele się różnią.
    Chcę dodać obręcz RGB do bezprzewodowych albo z przewodowych zrobić wireless RGB.
    Nie szukam amatorów, tylko ludzi którzy potrafili by wykonać taką modyfikację odpłatnie :).
  • #4 21351655
    Kuniarz
    Moderator Projektowanie
    Ocena: 825
    Piszesz, że boisz się wysyłać słuchawki "za parę stów" do kogoś, a masz świadomość, że taki projekt to tysiące złotych ? Nie ma już amatorów elektroniki i fascynatów, którzy zrobią taką robotę dla frajdy. Jeśli są, to mają co robić ze swoimi pomysłami.
    Realizacja marzeń kogoś innego kosztuje realne pieniądze.

Określ proszę budżet, jaki chciałbyś za taką robotę zapłacić. Sam zobaczysz po ilości zgłoszeń, czy się dobrze wstrzeliłeś w oczekiwania konstruktorów.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21351668
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2009
    Witam,
    w chwili mojej odpowiedzi były tylko zdjęcia.
    - Jak rozumiem, masz jakiś odbiornik 2.4GHz czy BT? I to ma być dołożone do tych słuchawek?
    - Lub dołożenie taśmy LED RGB do słuchawek bezprzewodowych? Uwzględniłeś brak miejsca, zwiększony pobór prądu itd.?
    - Czy te LED świecą w jakiś konkretny sposób? Np. w takt akcji czy rytm muzyki? To wymaga dodatkowego układu sterującego.
    - Przy odrobinie szczęścia płytka sterująca może mieć wszystkie komponenty, ale oprogramowanie ma wyłączone pewne funkcje.
    Obawiam się, że "przeróbka" może być zbyt trudna i kosztowna.
    Pozdrawiam
  • #6 21351693
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3835
    segawme napisał:
    Nie wiem jak to cenowo - myślę, że będzie do dogadania

Za to ja wiem. Szacuję około 3tys pln. Sama inżynieria wsteczna rozwiązań to kilkadziesiąt godzin roboty
  • REKLAMA
  • #7 21351970
    forest1600
    Poziom 20  
    Ocena: 167
    Pytasz na złym portalu, nikt tego nie zrobi za grosze, lepiej sobie kup inne słuchawki z RGB, wyjdzie kilkukrotnie taniej.
  • #8 21352617
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 21352984
    segawme
    Poziom 2  
    Kuniarz napisał:
    Piszesz, że boisz się wysyłać słuchawki "za parę stów" do kogoś, a masz świadomość, że taki projekt to tysiące złotych ? Nie ma już amatorów elektroniki i fascynatów, którzy zrobią taką robotę dla frajdy. Jeśli są, to mają co robić ze swoimi pomysłami.
    Realizacja marzeń kogoś innego kosztuje realne pieniądze.

Znaczy nie to miałem na myśli. Zdanie wyżej wspomniałem, że dobrze jakby to był ktoś z Warszawy, żebym w razie co miał blisko jeśli będzie trzeba coś sprawdzić/zadecydować o czymś. Zawsze łatwiej "skontrolować" taką osobę, niż kogoś kto jest z innego miasta np.

Kuniarz napisał:
    Określ proszę budżet, jaki chciałbyś za taką robotę zapłacić. Sam zobaczysz po ilości zgłoszeń, czy się dobrze wstrzeliłeś w oczekiwania konstruktorów.
    Celowałem w jakieś 1-1.5k

viayner napisał:
    Witam,
    w chwili mojej odpowiedzi były tylko zdjęcia.
    - Jak rozumiem, masz jakiś odbiornik 2.4GHz czy BT? I to ma być dołożone do tych słuchawek?
    - Lub dołożenie taśmy LED RGB do słuchawek bezprzewodowych? Uwzględniłeś brak miejsca, zwiększony pobór prądu itd.?
    - Czy te LED świecą w jakiś konkretny sposób? Np. w takt akcji czy rytm muzyki? To wymaga dodatkowego układu sterującego.
    - Przy odrobinie szczęścia płytka sterująca może mieć wszystkie komponenty, ale oprogramowanie ma wyłączone pewne funkcje.
    Obawiam się, że "przeróbka" może być zbyt trudna i kosztowna.
    Pozdrawiam

- odbiornik 2.4 ma w zestawie już wersja bezprzewodowa
    - brak miejsca konstrukcyjnie może by dało radę zrekompensować nowym projektem z druku 3D
    - tak wziąłem pod uwagę zwiększony pobór prądu, zawsze można zwiększyć ogniwa
    - myszka aerox 5 wireless posiada RGB i 2.4Ghz (bez RGB 73h, z RGB 26h - ale wspiera QC)
    - co do trybów, dobrze by było aby miały różnego rodzaju efekty (miałem kiedyś taki moduł gdzie było do wyboru np 100 efektów),
    zwykle słuchawki mają efekt stały albo oddychania

Zastanawiam się jeszcze skąd mikrofon bierze podświetlenie. Może jest opcja wpięcia się w ten element.

//edit: zaaktualizowałem trochę wpis
  • REKLAMA
  • #10 21352985
    romannowak3
    Poziom 6  
    segawme napisał:
    Nie szukam amatorów, tylko ludzi którzy potrafili by wykonać taką modyfikację odpłatnie

Chętnie podejmę się modyfikacji słuchawek jako profesjonalista. Czas poświęconej pracy szacuję na min. 40h, jeżeli mówimy tutaj o profesjonalnej modyfikacji, a nie budowie prototypu. Stawka inżyniera w mojej firmie to 170zł + VAT za godzinę pracy. Zapraszam do współpracy :D
  • #11 21353007
    segawme
    Poziom 2  
    romannowak3 napisał:
    segawme napisał:
    Nie szukam amatorów, tylko ludzi którzy potrafili by wykonać taką modyfikację odpłatnie

Chętnie podejmę się modyfikacji słuchawek jako profesjonalista. Czas poświęconej pracy szacuję na min. 40h, jeżeli mówimy tutaj o profesjonalnej modyfikacji, a nie budowie prototypu. Stawka inżyniera w mojej firmie to 170zł + VAT za godzinę pracy. Zapraszam do współpracy :D

Nie interesuje mnie stawka godzinowa, tylko cena od zlecenia.
  • #12 21353082
    waltersalata
    Poziom 25  
    Ocena: 279
    segawme napisał:
    romannowak3 napisał:
    segawme napisał:

Obawiam się, że nikt nie pójdzie na taki układ. Bo może się okazać po 2-3 dniach pracy że nie da się zrobić modyfikacji, która opisałeś. Płytka się nie mieści, są jakieś zakłócenia, itp. I kto wtedy zapłaci na pracę?
  • #13 21355242
    kubahpi
    Poziom 21  
    Ocena: 166
    segawme napisał:
    romannowak3 napisał:
    segawme napisał:

Chętnie podejmę się modyfikacji słuchawek jako profesjonalista. Czas poświęconej pracy szacuję na min. 40h, jeżeli mówimy tutaj o profesjonalnej modyfikacji, a nie budowie prototypu. Stawka inżyniera w mojej firmie to 170zł + VAT za godzinę pracy. Zapraszam do współpracy

Przecież kolega napisał jaka jest szacunkowa wartość zlecenia ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje specjalisty do modyfikacji słuchawek gamingowych Steelseries Arctis Pro Wireless, aby dodać podświetlenie RGB, które jest dostępne w wersji przewodowej. Wymagana jest osoba z doświadczeniem w elektronice i druku 3D, która podejmie się przeróbki, biorąc pod uwagę ograniczenia konstrukcyjne i zwiększone zapotrzebowanie na energię. Użytkownik zapewnia oba modele słuchawek i jest otwarty na propozycje dotyczące budżetu, który wynosi około 1-1.5k zł. W dyskusji pojawiają się obawy dotyczące kosztów i trudności związanych z realizacją projektu, a także sugestie dotyczące alternatywnych rozwiązań, takich jak zakup nowych słuchawek z RGB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA