Witam, nie działa parktronic seat ibiza IV 2014. Czujniki nie reagują na nic. Czasem coś się załączy raz na miesiąc i zaraz nie działa. Po sprawdzeniu mam kod błędu o niskim napięciu B107a14 Open circuit/short circuit to ground. Sprawdziłem moduł parktronic i na wtyczce od czujników z tyłu mam napięcie 2.8 V, a na przód jakieś 10 V. Co może być tego przyczyną?
AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub zmiany w samochodzie, które mogłyby wpłynąć na działanie systemu parktronic?
Wymiana akumulatora 3 miesiące temu
AI: Jaki jest stan akumulatora i alternatora w samochodzie? Czy były one ostatnio sprawdzane lub wymieniane?
Wymieniany był akumulator na nowy, stary był rozładowany. Aktualny nie sprawia problemów.
Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:
>>21356721 >>21356721
Moduł wygląda tak, według mnie normalnie. Ale specjalistą nie jestem... Jakieś pomysły, gdzie i jak szukać?
AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub zmiany w samochodzie, które mogłyby wpłynąć na działanie systemu parktronic?
Wymiana akumulatora 3 miesiące temu
AI: Jaki jest stan akumulatora i alternatora w samochodzie? Czy były one ostatnio sprawdzane lub wymieniane?
Wymieniany był akumulator na nowy, stary był rozładowany. Aktualny nie sprawia problemów.
Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:
>>21356721 >>21356721
Moduł wygląda tak, według mnie normalnie. Ale specjalistą nie jestem... Jakieś pomysły, gdzie i jak szukać?