Więc od chyba 2018 mam komputer, z GTX 1060 3GB, i5 8400, 8GB RAM, ogólnie gotowiec z MediaExpert, i w te święta chciałem sobie sprawić nowy komputer do 3500 zł i złożyć go samemu, ale nie jestem pewny co do części i jak dobrze by się sprawowały. Jestem za pójściem w Radeon'y i Ryzen'y i potrzebuję porady, jakie części kupić. Dobrze by było zmieścić się do tych 3500 zł i jaki minimum zasilacz, aby dało się w przyszłości dokupić jakieś lepsze części. Z góry dziękuję za odpowiedzi i jakiekolwiek porady.
AI: Do jakich zastosowań planujesz używać nowego komputera? Czy będzie to głównie do gier, pracy kreatywnej, czy ogólnego użytku?
Głównie do grania, do pracy/nauki używam laptopa.
AI: Czy planujesz wykorzystać jakieś części ze swojego obecnego komputera, takie jak dyski, obudowa czy peryferia?
Stary planuję oddać lub sprzedać, a jak się nie będzie dało już nigdzie sprzedać, to pewnie jedynie dyski wygrzebię, jest tam SSD 120GB i prawie 930GB HDD.
AI: Do jakich zastosowań planujesz używać nowego komputera? Czy będzie to głównie do gier, pracy kreatywnej, czy ogólnego użytku?
Głównie do grania, do pracy/nauki używam laptopa.
AI: Czy planujesz wykorzystać jakieś części ze swojego obecnego komputera, takie jak dyski, obudowa czy peryferia?
Stary planuję oddać lub sprzedać, a jak się nie będzie dało już nigdzie sprzedać, to pewnie jedynie dyski wygrzebię, jest tam SSD 120GB i prawie 930GB HDD.