logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór automatycznego ekspresu do kawy z funkcją latte, budżet 2000-4000 zł

roninxpl 22 Gru 2024 08:50 495 3
REKLAMA
  • #1 21358283
    roninxpl
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dzień dobry. Bardzo proszę o pomoc przy wyborze automatycznego ekspresu do kawy. Planuję zrobić żonie prezent powiedzmy, że na święta...
    Kawy parzone ok. 6 dziennie. Żona głównie pije z mlekiem. Z automatu pewnie też latte wpadnie. Ja, jeśli już, to czarną.
    Budżet... Myślałem nad zakupem w przedziale cenowym 2000-4000 tys.
    Dobrze, aby proponowany sprzęt można było zakupić w euro RTV AGD z uwagi na posiadany voucher do wykorzystania.
    Z góry bardzo dziękuję za ewentualne sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 21358548
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    Melitta, Nivona. Must have: młynek ceramiczny, demontowany zaparzacz, miło żeby miał 5 lat gwarancji, spieniacz auto i żeby wężyk do mleka w karton miał bez osobnego zbiornika.

https://youtu.be/Fmu0o0toapM

P.s. Użytkuje Nivone 791 od czerwca 2023 jak narazie zero problemów.
  • REKLAMA
  • #3 21359122
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 632
    Jeżeli nie przeszkadza ci robienie po jednej kawie mlecznej to któryś philips lattego, albo de'longhi. Jeżeli musisz mieć opcje 2 kaw mlecznych na raz to wszystkie pozostałe: nivona lub melitta (bliźniacze konstrukcje), saeco (to philips w innej obudowie), bosch (ale modele z normalnym zaparzaczem, czyli od eq.6 wzwyż), ewentualnie krups (ale te wymagają ponadnormatywnej "opieki").
  • #4 21359152
    m2606
    Poziom 34  
    Ocena: 567
    Niedawno sam miałem ten sam dylemat i powiem że to ciężki orzech do zgryzienia,bo jest tego dużo.
    Stanęło na Melitta Passione. Ma co trzeba,nie muszę łazić wiecznie koło niego ,czyści się sam,wszystko można ustawić w panelu pod preferencje.Jedyne co mnie drażni to dolewanie wody,ale coś za coś niestety ,jak będzie duży zbiornik,to i ekspres będzie większy.Zbiornik jest wygodny bo wyjmowany i nalewanie nie jest problemem.
    Cena jest dobra.
REKLAMA