Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamelktrod napisał:Podsumowując, to winna jest energia indukująca się w równoległych przewodach i trzeba się pozbyć skutków tej indukcji a do tego prowadzi sporo sposobów opisanych w internecie,
jarek_lnx napisał:A ja mam LEDy COB które "żarzą się" po całkowitym odłączeniu od zasilacza.
Możliwe czy nie?
m2606 napisał:
Dlaczego nie zastosujesz odcięcia obu żył? Przecież to żaden problem,a powinno załatwić sprawę na zawsze.
DiZMar napisał:Po drugie nie wiadomo czy instalacja na to przygotowana.
jarek_lnx napisał:A o czym napisałem:A ja mam LEDy COB które "żarzą się" po całkowitym odłączeniu od zasilacza.
Możliwe czy nie?
elktrod napisał:I też tak mam i przez to trafiam do kibla w nocy i nie muszę włączać łącznika. No i dopóki MÓJ licznik energii nie reaguje na to żadnym naliczaniem to jestem z tego bardzo zadowolony bo w przedpokoju mi to nie przeszkadza a nawet pomaga a w dzień to i tak mnie to nie razi bo nie widzę tego zjawiska...Uniwersalny sposób Ci podałem z odcięciem L i N dwubiegunowo ale jak zwykle ktoś zauważy, że i ten sposób nie zadziała gdy wyłączony kabel zasilający będzie leżał obok włączonego innego kabla sieciowego a wyłącznik będzie oddalony od LED.
saszekk46 napisał:Daj znać co się zmieniło? Spadam stąd bo nie ma sensu brnąć w powtórki...Ja mam podpięty do wyłącznika fazowy L , spróbuję podpiąć do wyłącznika N, może się coś zmieni.