logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problemy z podłączeniem ECU BRC Fly SF do Fiesty za pomocą adaptera OBD Vgate vLinker FS

mattuz051 22 Gru 2024 18:03 1356 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21359025
    mattuz051
    Poziom 1  
    Witam wszystkich,

Moja Fiesta jest wyposażona w fabrycznie zainstalowany system BRC z ECU Fly SF. Muszę się z nim połączyć w celu diagnostyki. Znalazłem złącze w komorze silnika i przeczytałem w Internecie, że zasadniczo komunikuje się przez linię K.

Próbowałem połączyć się za pomocą adaptera Vgate vLinker FS OBD, który obsługuje linię K, z podłączonymi również VCC i GND, ale nie komunikuje się z oprogramowaniem BRC Sequent. Wypróbowałem wszystkie możliwe szybkości transmisji, port COM jest prawidłowy, a sterowniki są poprawnie zainstalowane (poza tym adapter OBD działa dobrze).

Czy masz jakieś sugestie? Widziałem, że niektórzy ludzie robią to za pomocą adaptera KKL.

Oto obraz konfiguracji Złącze diagnostyczne w komorze silnika z podłączonym adapterem Vgate vLinker FS OBD.
    AI: Której wersji oprogramowania BRC Sequent używasz?
    Plug & drive 3.08.02
    AI: Czy próbowałeś użyć adaptera KKL, jak wspomniano, a jeśli tak, to jaki był wynik?
    Nie, użyłem vlinkera, bo mam forda i działa z forscanem
  • REKLAMA
  • #2 21389489
    lahachmiahmed
    Poziom 1  
    interfejs bluetooth brc
REKLAMA