Witam, jestem totalnym nowicjuszem w temacie majsterkowania, ale chciałbym zacząć dłubać w drewnie. Chciałbym zająć się prostymi projektami, takimi jak robienie krzeseł, stolików czy przęseł do płotu – raczej weekendowe zajęcia, przy których będę mógł się nauczyć pracy z drewnem i obsługi narzędzi. W związku z tym chciałbym zapytać, czy narzędzia, które podałem niżej, mi do tego wystarczą? Może warto jeszcze coś dodać? Jeśli możecie, to polećcie proszę konkretne modele, które mieszczą się w podanych budżetach. Narzędzia preferowałbym na akumulator, ale wiadomo, budżet pewnie to dość ogranicza.
- Frezarka górnowrzecionowa do 400 zł
- Szlifierka do 300 zł
- Wkrętarka do 300 zł
- Pilarka ręczna tarczowa do 500 zł
- Zaciski do drewna – chciałbym mieć kilka długich i krótkich, ale nie wiem, ile powinienem przeznaczyć na ten cel
- Nie wiem, jak się to nazywa, ale chodzi mi o wiertło (?) na wkrętarkę, które robi nam własne kołki.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
AI: Czy mógłbyś podać swój całkowity budżet na wszystkie narzędzia razem? To pomoże w lepszym dopasowaniu rekomendacji.
2500
AI: W jakim regionie mieszkasz? To może pomóc w poleceniu konkretnych modeli dostępnych w Twojej okolicy.
Zachodniopomorskie
- Frezarka górnowrzecionowa do 400 zł
- Szlifierka do 300 zł
- Wkrętarka do 300 zł
- Pilarka ręczna tarczowa do 500 zł
- Zaciski do drewna – chciałbym mieć kilka długich i krótkich, ale nie wiem, ile powinienem przeznaczyć na ten cel
- Nie wiem, jak się to nazywa, ale chodzi mi o wiertło (?) na wkrętarkę, które robi nam własne kołki.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
AI: Czy mógłbyś podać swój całkowity budżet na wszystkie narzędzia razem? To pomoże w lepszym dopasowaniu rekomendacji.
2500
AI: W jakim regionie mieszkasz? To może pomóc w poleceniu konkretnych modeli dostępnych w Twojej okolicy.
Zachodniopomorskie