logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Citroen Berlingo B9 1.6Vti - Błąd C1385, brak prądu na wtyczce pompy ABS

Miętowy67 27 Gru 2024 20:51 963 3
REKLAMA
  • #1 21364732
    Miętowy67
    Poziom 2  
    Witam wszystkich serdecznie! Mam taki problem z Citroenem Berlingo B9. 1.6Vti. Pewnie to będzie odgrzewanie kotleta, ale przeczytałem już wszystko dostępne i obejrzałem sporo filmów w tym zakresie. I brak mi pomysłów (((. Walczę od 2 miesięcy z przerwami z ADS-em w tym aucie. Błąd C1385. Ale po kolei, bezpieczniki sprawdzone, małe, duże, masy poczyszczone, posmarowane, postawiłem na pompę, moduł sprawdzony, ok, kupiłem drugą, podłączam bez wymiany, NIC, dalej błąd, po wykasowaniu, za chwilę, przekaźnik zrobiony, NIC, jutro będzie drugi((((, ale gdzieś w Anglii znalazłem film, gdzie pokazano, jakie gniazda we wtyczce do przekaźnika powinny mieć prąd, jest tak u mnie, natomiast wtyczka do pompy powinna mieć bez zapłonu na dwóch pinach prąd, u mnie nie ma, po zapłonie łapie prąd na jednym, po podaniu na ten drugi z aku dalej nic..... Panowie, pomysły???
    AI: Jakie narzędzia diagnostyczne lub metody użyłeś do sprawdzenia błędu C1385?
    Lexia, żarówka, miernik,
    AI: Czy w ostatnim czasie były wykonywane jakieś naprawy lub zmiany w samochodzie, które mogłyby mieć wpływ na ten problem?
    nie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21364829
    Miętowy67
    Poziom 2  
    >>21364743 Tak, ze 3 razy...

Dodano po 3 [minuty]:

Jutro podmienię przekaźnik, ale tylko dla swojego spokoju, i sterownik na pompie,

Dodano po 33 [minuty]:

>>21364829 Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, bo nigdy nie lubiłem w szkole elektrotechniki. Jak działa ten przekaźnik? Bo mam go otwartego i po zapłonie załącza się tylko jedna cewka, a druga jest martwa. Po uruchomieniu silnika też jest martwa??
  • #4 21365752
    Miętowy67
    Poziom 2  
    Pomogła wymiana przekaźnika na nowy, pomimo tego że stary był naprawiony ze sztuką...
REKLAMA