logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Electrolux EEM66331L nie kończy programu i zatrzymuje się na 0:01 - co może być przyczyną?

WojciechSA 03 Sty 2025 19:23 744 6
REKLAMA
  • #1 21375419
    WojciechSA
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Zmywarka Electrolux QuickSelect cały czas myje, zatrzymując się na czasie 0:01. Filtry wyczyszczone, program czyszczący wykonany i nadal na każdym programie dochodzi do 0:01 i cały czas wykonuje proces mycia. Reset programu i ponowne uruchomienie odpompowuje wodę i dochodzi do takiego samego momentu. Brak jakiegokolwiek błędu. Macie pomysł, co to może być?
    Model EEM66331L
    PCM 91107703500 /
    AI: Czy zmywarka była niedawno instalowana lub czy wprowadzono jakieś zmiany przed pojawieniem się problemu?
    nie
    AI: Czy sprawdzałeś, czy nie ma zatorów w odpływie lub w przewodach doprowadzających wodę?
    tak
  • REKLAMA
  • #2 21376971
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6882
    W pierwszej kolejności do sprawdzenia, czy grzeje wodę.
  • REKLAMA
  • #3 21377453
    WojciechSA
    Poziom 5  
    Grzeje. Włączałem program czyszczący z grzaniem do 70 stopni i po otworzeniu leciało ciepło ze zmywarki. Tak samo się dzieje w przypadku programu quick 15 min, że nie kończy się.
  • REKLAMA
  • #4 21380367
    mrice
    Moderator AGD
    Zostawiona w końcu zakończy cykl czy będzie tak stała do następnego dnia ?
  • REKLAMA
  • #5 21380503
    WojciechSA
    Poziom 5  
    Aż tak długo nie czekałem, tylko 3h. Wydaje się, że jest cały czas w cyklu zmywania. Jak wybiorę z niej wodę w trakcie jak jest na 0:01 to ponownie nabiera wody. Nie sprawdzałem tylko jakbym dolał więcej. Czy może to być czujnik zmętnienia?
  • #6 21380541
    mrice
    Moderator AGD
    Hmm, dziwna dolegliwość. OWI może wpłynąc na czas trwania cyklu auto, ale nie wydłuży o 3h.
    JA bym spróbował przeprogramować w tym momencie moduł.
  • #7 21383393
    WojciechSA
    Poziom 5  
    Przeprowadziłem jeszcze jeden test. Uruchomiłem zmywarkę na programie 45min i poczekałem aż przez 1h pochodzi na 0:01. Otworzyłem ją dolałem szklankę wody i zmknąłem. Chwilę pomyślała odpompowała troszkę wody i dalej zaczęła myć. Jednak po minucie zaczeła odpompowywać wodę i zaczeła następne cykle aż do pełnego zakończenia programu z suszeniem i otworzeniem dzwiczek. Czy to może być jakiś problem z oprogramowaniem czy raczej hardwerowy?

Podsumowanie tematu

✨ Zmywarka Electrolux EEM66331L zatrzymuje się na 0:01 podczas cyklu mycia, mimo że filtry są czyste, a program czyszczący został wykonany. Użytkownik potwierdził, że urządzenie grzeje wodę, a po dodaniu wody w trakcie cyklu, zmywarka kontynuuje mycie, ale po chwili odpompowuje wodę i przechodzi do kolejnych cykli. Pojawiły się sugestie dotyczące sprawdzenia czujnika zmętnienia oraz przeprogramowania modułu, co może wskazywać na problem z oprogramowaniem lub hardwarem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA