logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6C6 2.0 TDI 2011 - Błąd 01314 i problemy z odpalaniem na zimnym silniku

adamuszbigniew33 09 Sty 2025 10:52 537 1
REKLAMA
  • #1 21384624
    adamuszbigniew33
    Poziom 1  
    Witam mam problem z Audi A6/C6 2.0 diesel 170km. Z 2011 roku po przekręceniu kluczyka stacyjki na wyświetlaczu wyświetlają się komunikaty awarii ABS, ciśnienia opon , skrzynia biegów i jeszcze parę rzeczy,i nie chce odpalić po przekręceniu kluczyka ,dopiero trzeba wyłączyć zapłon wyjąć kluczyk i ponownie uruchomić i dopiero odpali dzieje się tak tylko gdy jest zimny silnik po podłączeniu komputera wyświetla się błąd 01314 linia komunikacji centrali silnika , proszę o jakąś podpowiedź co to może być,pozdrawiam

Wyświetlacz diagnozy samochodu z komunikatami błędów.
    AI: Czy sprawdzałeś stan akumulatora i jego napięcie? Słaby akumulator może powodować problemy z elektroniką i odpalaniem, zwłaszcza na zimnym silniku.
    Właśnie kupiłem i może niepotrzebnie nowy akumlator
    AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub konserwacje, które mogłyby mieć wpływ na te problemy?
    Nie stało się to tak z dnia na dzień
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21385639
    vogelek1
    Poziom 21  
    Ocena: 113
    Cenna informacja: dzieje się tylko na zimnym, to ja bym zaczął od sprawdzenia napięć na ECU i przy przekaźnikach,
REKLAMA