Witam mam problem z Audi A6/C6 2.0 diesel 170km. Z 2011 roku po przekręceniu kluczyka stacyjki na wyświetlaczu wyświetlają się komunikaty awarii ABS, ciśnienia opon , skrzynia biegów i jeszcze parę rzeczy,i nie chce odpalić po przekręceniu kluczyka ,dopiero trzeba wyłączyć zapłon wyjąć kluczyk i ponownie uruchomić i dopiero odpali dzieje się tak tylko gdy jest zimny silnik po podłączeniu komputera wyświetla się błąd 01314 linia komunikacji centrali silnika , proszę o jakąś podpowiedź co to może być,pozdrawiam
AI: Czy sprawdzałeś stan akumulatora i jego napięcie? Słaby akumulator może powodować problemy z elektroniką i odpalaniem, zwłaszcza na zimnym silniku.
Właśnie kupiłem i może niepotrzebnie nowy akumlator
AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub konserwacje, które mogłyby mieć wpływ na te problemy?
Nie stało się to tak z dnia na dzień
AI: Czy sprawdzałeś stan akumulatora i jego napięcie? Słaby akumulator może powodować problemy z elektroniką i odpalaniem, zwłaszcza na zimnym silniku.
Właśnie kupiłem i może niepotrzebnie nowy akumlator
AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub konserwacje, które mogłyby mieć wpływ na te problemy?
Nie stało się to tak z dnia na dzień