Witajcie. Posiadam kartę graficzną GeForce FX 5200 64 MB. Mój problem jest następujący - gdy "normalnie" pracuję na komputerze (korzystam np. z OpenOffice.org, Mozilli Firefox), to odświeżanie ekranu wynosi 100 Hz (przy rozdzielczości 1024x768 pikseli). Natomiast kiedy uruchomię jakąkolwiek grę (chociażby "Colin McRae Rally 2"), wtedy mój monitor (AOC) oferuje maksymalnie 85 Hz.. Wcześniej miałem kartę graficzną GeForce MX 200 32 MB i wtedy te problemy nie występowały (zawsze miałem 100 Hz). Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej oraz DirectX.
Dodam, że próbowałem jednego sposobu rozwiązania mojego problemu, ale bezskutecznie. Otóż, skorzystałem z polecenia dxdiag, na ostatniej zakładce ("Więcej pomocy") kliknąłem przycisk "Zastąp", gdzie wpisałem wartość 100. Niestety, ta sztuczka nie działa - w grach częstotliwość odświeżania ekranu spadła do 60 Hz
. Maksymalną wartością jaką mogę tam wpisać, jest 85 Hz. Macie jakieś sugestie? Z góry dzięki za odpowiedzi...
Dodam, że próbowałem jednego sposobu rozwiązania mojego problemu, ale bezskutecznie. Otóż, skorzystałem z polecenia dxdiag, na ostatniej zakładce ("Więcej pomocy") kliknąłem przycisk "Zastąp", gdzie wpisałem wartość 100. Niestety, ta sztuczka nie działa - w grach częstotliwość odświeżania ekranu spadła do 60 Hz