logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Motorola C139 i wgrać polski język?

BłażejGSM 13 Gru 2005 19:07 3836 21
REKLAMA
  • #1 2080566
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Witam dostałem dwa takie wynalazki, czym to ruszyć. Smartem nie idzie ściągnołem sobie programik z forumgsm by zfrank, ale także coś nie działa. Do jednego potrzebny też polak. Jeżeli ma ktoś pojęcie na temat tego telefonika to proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2080633
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Witam właśnie to samo mam i nie wiem jak to odpalic. Włącza się na chwilk i znika.
  • #5 2113201
    ogien_44
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    jeśli ktoś trafi gdzie wgrać polaka prosze o info na maila
  • #6 2115449
    boss151
    Poziom 12  
    odnosnie odblokowania tego fonika to mam duzy problem,,, w pliku z kodami nie mam nic - jest tylko jakis jeden kod ale telefon pokazuje ze bledny..
  • #7 2116432
    vakarov
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    mje to pomoje
    Załączniki:
    • C139.zip (90.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 2116510
    boss151
    Poziom 12  
    no wlasnie ten programik nie daje rady...
  • REKLAMA
  • #10 2116673
    boss151
    Poziom 12  
    moge prosic o zamiszczenie tych programikow a forum... Bardzo dziekuj e i POZDRAWIAM.
  • #11 2117413
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    oj panowie co do tych programow co uzywace wzyszystkie dzialaja ale trzba sie nimi odpowiedni poslugiwac najprosciej zgrac eproma edytowc go hex edytorze i widzice 8 cyfroy kod ktory wklepujecie z klawiatury w telefon

to z okazji swiat pozdrr
    tz
    Załączniki:
    • Hex Workshop 3.11.zip (1.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • C139_unlock.zip (90.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • #12 2119570
    zeezoo
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    A wie ktoś jak zrobić kod aparatu z tej słuchawki?
  • #13 2123032
    time.greg
    Poziom 13  
    Przed chwilką zrobiłem locka smartem z tego telefonu.
  • #14 2142400
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Potwierdzam..!!!
    Zchodzi lock na smarcie..!!
  • #15 2148437
    dawisiu
    Poziom 10  
    hmm a jak wpisac tenkod do telefonu?? Po włozeniu karty telefon krzyczy ze mam sie skontaktowac z operatorem i to wsi:(

POz
    Dawid
  • #16 2163249
    strzelec82
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    witam
    przyłączam sie do pytania ''dawisiu'' co zrobić gdy mamy zablokowany licznik błędów

pozdrawiam
    Michał
  • #17 2165232
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Użyć opcji szukaj... temat był poruszany.
  • REKLAMA
  • #18 2167009
    strzelec82
    Poziom 18  
    wiesz cinekk wkurzają mnie teksty na prostackim poziomie, a taki poziom prezentuje Twój post powyżej, sam użyj opcji szukaj zanim napiszesz coś ''mądrego''. Zawsze przed zadaniem pytania szukam czy temat nie był poruszany prędzej! A na temat tego modelu nie ma zbyt wiele a właściwie można powiedzieć że w tym poście toczy się jedyna sensowna dyskusja na jego temat ...

W dalszym ciągu czekam na zadane powyżej pytanie i z góry dzięki za każdą odpowiedź

pozdrawiam
    Michał
  • #20 2176878
    strzelec82
    Poziom 18  
    tak był poruszany ale nie dotyczyło to tego modelu
  • #21 2177444
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    strzelec82 napisał:
    wiesz cinekk wkurzają mnie teksty na prostackim poziomie, a taki poziom prezentuje Twój post powyżej, sam użyj opcji szukaj zanim napiszesz coś ''mądrego''. Zawsze przed zadaniem pytania szukam czy temat nie był poruszany prędzej! A na temat tego modelu nie ma zbyt wiele a właściwie można powiedzieć że w tym poście toczy się jedyna sensowna dyskusja na jego temat ...

W dalszym ciągu czekam na zadane powyżej pytanie i z góry dzięki za każdą odpowiedź

pozdrawiam
    Michał

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic420565.html#2134079
    Tutaj znajduje się ten temat, nie wiedzieć dlaczego wyszukiwarka nie łapie na żadne słowo pojawiające się w nim i napisałem abyś użył opcji szukaj bo jak sam widzisz temat taki istnieje.

I jeżeli już zaczynasz mnie obrażać słowami typu "prostacki" to nie życze sobie abyś mnie aktakował.
  • #22 2179383
    strzelec82
    Poziom 18  
    ok zwracam honor cinekk (poniosło mnie troche) faktycznie temat był poruszany ale jak sam zauważyłeś wyszukiwarka go ''nie łapie'', tak na marginesie to siedzę w tej branży już dobrych kilka lat i nie jestem nikim..tylko z tym akurat modelem mam problemik, dzięki za linka... temat uważam za zamknięty

pozdrawiam
    Michał

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Motorola C139 oraz wgrania polskiego języka. Użytkownicy wskazują na dostępność narzędzi takich jak CodeReader przypominający wersję dla modelu C155 oraz DMTool dedykowany dla C139, jednak z flashowaniem i wgrywaniem polskiego języka występują problemy. Zalecane jest użycie programu readcodes_C139.bat do odczytu kodów simlocka, które można znaleźć poprzez zgranie i edycję pamięci EEPROM w hex edytorze. Wpisanie kodu odblokowującego w telefonie wymaga dokładnej procedury, gdyż po włożeniu karty SIM telefon może wyświetlać komunikat o konieczności kontaktu z operatorem. Użytkownicy potwierdzają, że simlock można zdjąć również za pomocą programu Smart, choć nie zawsze działa to bezproblemowo. W dyskusji pojawia się także problem z licznikiem błędów blokującym odblokowanie. Wgranie polskiego języka pozostaje trudne i nie ma jednoznacznego rozwiązania. Linki do narzędzi i forów (unlockeasy.com, m.com.ua, forum.gsmhosting.com, elektroda.pl) są podawane jako źródła dodatkowych informacji i programów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA