logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z MOTOROLA c139 z zablokowanym licznikiem błędów?

strzelec82 13 Sty 2006 16:55 1757 8
REKLAMA
  • #1 2176909
    strzelec82
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    witam
    czy jest jakiś sposób na ściągnięcie simlocka z tego modelu jeśli licznik błędów jest zablokowany?? posiadam smart-clipa oraz zwykły kabelek COM - zaznaczam że w telefonie jest wersja softu której smart-clip nie ruszy

z góry dzięki za każdą odpowiedź
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2185775
    Szusty
    Poziom 14  
    Pogadaj z kolegami z RR-serwis
  • REKLAMA
  • #4 2187352
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    vygis ACER_1_16SC.exe to zrobi ,fast unlock i repair eep

zastanawialem sie nad polakiem do niego, zeby zczytac sam lang i plik wyedytować w hex edytorze i pozamieniac angielskie nazwy na polskie /
    moze ktos ma jakies doswiadczenie w pisaniu spolszczen
  • #5 2188399
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    BONO napisał:
    vygis ACER_1_16SC.exe to zrobi ,fast unlock i repair eep

zastanawialem sie nad polakiem do niego, zeby zczytac sam lang i plik wyedytować w hex edytorze i pozamieniac angielskie nazwy na polskie /
    moze ktos ma jakies doswiadczenie w pisaniu spolszczen

Zgadzam się - Vygis Acerki robi bardzo dobrze ale trzeba mieć SC a ja mam jeszcze tę wersję na Sentinelu a na SC tylko Alcatele.
    A co do spolszczeń to nie robi się tego tak jak sobie wyobrażasz czyli edycja i zamiana nazw w hex edytorze.To jest troszkę bardziej skomplikowana operacja i nie do każdego fona się łatwo da tak jak NEC'ów.Do C139 wątpię żeby ktoś zrobił bo przede wszystkim jest możliwość zczytania czyli ty zrobisz lang i się napocisz a za 3dni pół świata ma za free.
  • REKLAMA
  • #6 2189795
    Zbyszek.G
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Smart-clip z najnowsza aktualizacja robi to napewno, chociaz raz mi nie zorbil wiec wtedy wgralem plik ktory zalaczam ponizej dmtoolem i poszlo od reki.
    Załączniki:
    • simlock_c139_874.rar (433.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2189843
    cinekk
    GSM Product Supporter
    FranekDolas napisał:

A co do spolszczeń to nie robi się tego tak jak sobie wyobrażasz czyli edycja i zamiana nazw w hex edytorze.To jest troszkę bardziej skomplikowana operacja i nie do każdego fona się łatwo da tak jak NEC'ów.Do C139 wątpię żeby ktoś zrobił bo przede wszystkim jest możliwość zczytania czyli ty zrobisz lang i się napocisz a za 3dni pół świata ma za free.

Zgadzam się, spolszczenie jest mozliwe ale po co się poci skoro zaraz 5pln będą mieli to w przeciągu kilku dni, wystarczy że ktoś się podzieli i wrzuci na forum. U mnie na HDD od dłuzszego czasu leży PL lang do LG U8110 U8120 oraz U8130 i jakoś nie mam zamiaru się tym dzielić bo popłynęłoby zaraz po całym necie, chociaz i tak w sumie dla przyjemności nad tym siedziałem, czasami się wgra dla klienta za 50pln-60pln a i tak narzekają że drogo i że przecież to pewnie każdy ma a pół polski za pl lang do tych telefonów by jeszcze po stopach całowało ;) ale cóż taki urok małej mieściny wszyscy myślą że tutaj zacofanie i w wielkich miastach są lepiej znający się ludzie ;)
  • #8 2189848
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    zgadza się :), długo siedziałeś nad tym langiem do LG ??, ja zrobiłem ale nie mam na czym potestować :(
  • REKLAMA
  • #9 2189862
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Z tydzień nad każdym, ale spolszczenie jest perfect z 2telefonami do porównywania, bez żadnych skrótów językowych wraz ze spolszczonymi komunikatami.

@ arti

Podeślij mi ten flash to wieczorem Ci powiem jak się spisuje, jeżeli to do U8120 to mam 2 sztuki w domu :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu MOTOROLA C139 z zablokowanym licznikiem błędów. Użytkownik posiada Smart-Clip i kabel COM, jednak wersja softu telefonu jest nieobsługiwana przez Smart-Clip. Proponowane rozwiązania obejmują kontakt z serwisem RR oraz użycie narzędzia Infinity Box, które powinno poradzić sobie z odblokowaniem. Wspomniano także program vygis ACER_1_16SC.exe do szybkiego odblokowania i naprawy pamięci EEPROM. Dyskutowano o spolszczeniach oprogramowania, które są skomplikowane i rzadko dostępne dla tego modelu, a także o konieczności posiadania odpowiednich narzędzi i wersji oprogramowania. Jeden z uczestników potwierdził, że najnowsza aktualizacja Smart-Clip potrafi wykonać odblokowanie, a w przypadku problemów można użyć dodatkowego pliku z narzędziem dmtool. Wątek porusza także kwestie trudności w tworzeniu i dystrybucji spolszczeń do telefonów oraz doświadczenia z innymi modelami LG.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA