logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć moduł zapłonowy NK390.15 do silnika 139QMB?

michal00220 25 Sty 2025 15:46 549 4
REKLAMA
  • #1 21409245
    michal00220
    Poziom 3  
    Jak podłączyć taki moduł do 139qmb?

Moduł zapłonowy Naraku NK390.15 ze złączem.
    AI: Czy masz schemat połączeń lub konfigurację pinów dla modułu zapłonowego NK390.15?
    Nie
    AI: Czy próbowałeś już podłączyć moduł i napotkałeś jakieś problemy? Jeśli tak, to jakie?
    Tak nie działa
  • REKLAMA
  • #2 21410289
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2357
    Tu masz schemat z modułem który zazwyczaj jest montowany w tych silnikach
    Schemat połączeń elektrycznych modułu CDI do montażu w silniku z oznaczeniami.
    Schemat modułu elektrycznego z oznaczeniami przewodów: rozrusznik, cewka WN, cewka ładowania, uziemienie, wyłącznik.
    Rozrusznik -> Impulsator

Tu masz schemat z tym modułem co chcesz zamontować
    Schemat elektryczny systemu silnikowego z modułem CDI i okablowaniem.
    Schemat modułu z zaznaczonymi połączeniami: impulsator, włącznik, uzwojenia, cewka ładowania, cewka WN oraz uziemienia.

Musisz tylko namierzyć poszczególne uzwojenia bo kolory przewodów mogą się nie pokrywać.
  • REKLAMA
  • #3 21410353
    michal00220
    Poziom 3  
    No schemat mi za dużo nie da bo wiem jak podłączyć tak moduł i właśnie nie działa przekładałem piny różnie i też nic
  • REKLAMA
  • #5 21410426
    michal00220
    Poziom 3  
    Może drogi nie był ale firma lepsza i raczwj nie ubiłem bo nie tak dosłownie przekładałem piny tylko kabelki inaczej skręcałem bo mam instalacje na krótko i wtyczke kupiłem do modułu i kabelki inaczej skręcałem a moduł nowy
    Sie pomyliłem i kupiłem moduł do 125 więc dlatego pytam czy ktoś wie czy można to podłączyć ale nie taki zwykły do 125 bo zwykły można napewno
    To pare jest 125 do których pasuje ten moduł ale nie mogłem znaleźć iskrownika z jakiejś tej 125 żeby zerknąć na kable
    Tu masz prawie całe zdj do jakich pasuje

Lista marek i modeli motocykli na stronie Gmoto z przyciskiem Wybierz Pojazd.
REKLAMA