logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować alarm DSC PC1616 z klawiatury LED?

Lyuk199 31 Sty 2025 17:24 225 3
REKLAMA
  • #1 21418803
    Lyuk199
    Poziom 1  
    Witam

Pilnie potrzebuję pomocy w zaprogramowaniu od zera alarmu PC1616. Chodzi mi o zaprogramowanie 5 linii dozorowych jako czujki ruchu, jednej linii dozorowej jako klucza chwilowego oraz zazbrajanie alarmu z klawiatury. Programowanie z klawiatury LED. Moduł zresetowany do ustawień fabrycznych. Kompletnie nie wiem, jak to zaprogramować. Czytałem instrukcję programowania, ale nic z tego nie rozumiem, jak tworzyć te liczby.
    AI: Jaki model klawiatury LED używasz do programowania alarmu DSC PC1616?
    DSC klawiatura LED
  • REKLAMA
  • #2 21460702
    bercikmk
    Poziom 18  
    Ocena: 34
    Sorki za może trochę złośliwą odpowiedź. Ale. Zgodnie z instrukcją programowania. Czytać i klikać jak nie zadziała to od nowa. Wiesz jakim będziesz bohaterem jak to ogarniesz?
  • REKLAMA
  • #3 21460956
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 605
    Koszty przewodu do programowania nie są kosmiczne a pewnie przyda się on nie raz.

Jeśli nie rozumiesz instrukcji to pewnie zostaje Ci tylko powyższa moja rada kupić kabel do komputera.

Zawsze możesz wrzucić wycinek instrukcji czego dokładnie nie rozumiesz będzie łatwiej kolegą Ci pomóc.
  • #4 21461381
    juan cabrillo
    Poziom 27  
    Ocena: 241
    Tylko, wiecie - dla nas, którzy mamy do czynienia z centralami na co dzień, prawidłowe zaprogramowanie takiej centrali nawet z klawiaturą LED nie stanowi większego problemu. Bo wiemy co trzeba zaprogramować, znamy sposób połączeń elementów infrastruktury, jasne są dla nas zależności przyczynowo - skutkowe, czasy nie stanowią problemu itd. A taki user, który pierwszy raz ma do czynienia z systemem, w dodatku takim, na którym prawie nie widać bezpośrednio wyników naszych działań (LED) może być bardzo trudno cokolwiek zrobić; także wtedy, gdy miałby korzystać z komputera. On po prostu nie wie, co i w jaki sposób musi być zaprogramowane, aby w efekcie końcowym mieć działający system; ba, może sobie nawet nie zdawać sprawy z braku zaprogramowania jakiejś opcji, lub błędnego jej zaprogramowania, co w przypadku sytuacji krytycznej może skutkować brakiem reakcji centrali.
    Moja sugestia - wezwać instalatora.
    ...bez urazy dla Autora... który od miesiąca nie odwiedza forum...
REKLAMA