logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Znikające kanały TV naziemnej w Sharp 65BL3EA po zawieszeniu urządzenia

mazek 05 Lut 2025 08:46 762 7
REKLAMA
  • #1 21425450
    mazek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam
    Mam problem z TV Sharp 65BL3EA, mianowicie znikły mi kanały TV naziemnej.
    Jest tylko kilka kanałów dostępnych.
    Zaznaczę, że antena jest sprawna, na TV box`ie mam wszystkie kanały.
    Stało się to nagle, TV się zawiesił po wyłączeniu z prądu i podłączeniu z powrotem kanały znikły, nie pomogło ponowne odłączenie i włączenie do prądu.
    Po ostatniej aktualizacji systemu TV działał bez problemu.

Pozdr.
    mazek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21425549
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 436
    mgim napisał:
    Zrób ponownie "przeszukanie kanałów" - strojenie automatyczne.
    Lepiej wyszukiwanie ręczne a nie automatyczne, fakt że trzeba znać dane nadajnika na jakich kanałach nadają różne Muxy.
  • REKLAMA
  • #6 21426048
    mazek
    Poziom 11  
    Witam ponownie.
    Żadne wyszukiwanie nie pomaga, znajduje tylko kilka kanałów i nic więcej.
    Pamiętam, że u syna w TV też był podobny problem i z tego, co sobie przypominam, wszedłem w tryb serwisowy i coś
    tam przestawiłem i wszystko do dzisiaj działa. Tamten TV to był Thomson, ale co?????
    W Sharpie nie wiem, jak wejść w tryb serwisowy.
    Pozdr.
    mazek
  • REKLAMA
  • #7 21426102
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 436
    >>21426048 To wymień jakie kanały odbierasz.
  • #8 21426987
    mazek
    Poziom 11  
    Witam
    Panowie, nie wiem, jak to się stało, ale kanały zaskoczyły. Teraz na TV wszystko jest.
    TV był ostatnio ok. 3 godziny wyłączony z prądu, może to zadziałało, bo od ok. 3 miesięcy TV leciało przez TV box i nie patrzyłem na kanały z TV, ale zobaczymy do pierwszej zwiechy.
    Dzięki za zainteresowanie.
    Pozdr.
    Mazek

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Sharp 65BL3EA, w którym po zawieszeniu urządzenia zniknęły kanały telewizji naziemnej, mimo że antena działa poprawnie na innym urządzeniu. Po próbie ponownego uruchomienia i wyszukiwania kanałów, problem nie został rozwiązany. Użytkownicy sugerowali wykonanie automatycznego lub ręcznego wyszukiwania kanałów, jednak autor problemu nie uzyskał poprawnych wyników. Ostatecznie, po dłuższym wyłączeniu telewizora z prądu, kanały zaczęły działać ponownie, co może sugerować, że reset urządzenia pomógł w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA