logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto wymienić tonery w drukarce HP Color LaserJet 2600N?

CiekawyŚwiata 08 Lut 2025 18:19 273 6
REKLAMA
  • #1 21430560
    CiekawyŚwiata
    Poziom 3  
    Ocena: 15
    Dostałem HP Color LaserJet 2600N, niestety wygląda na to że chyba wszystkie tonery trzeba by wymienić pytanie czy to w ogóle ma sens i czy sama wymiana tonerów pomoże?
    Strona statusu materiałów eksploatacyjnych dla drukarki HP Color LaserJet 2600N z informacją o poziomach tonerów.
    Strona testowa drukarki z kolorowymi paskami i okręgami, pokazująca problemy z jakością druku.
    Strona testowa drukarki HP Color LaserJet 2600N z problemami kolorystycznymi na wydruku.
  • REKLAMA
  • #2 21430821
    viktor1950
    Poziom 30  
    Ocena: 370
    Inna drukarka, ale objawy te same. Tonery pewnie zamienniki.
    Link
  • REKLAMA
  • #4 21431003
    CiekawyŚwiata
    Poziom 3  
    Przedmuchałem... a raczej próbowałem. Nie bardzo wiem jak je przedmuchać bo jak w nie dmucham to z nich się sypie. Ta folia z przodu faktycznie też kolorowa, przedmuchałem obracając ręką ale po jednym ponownym włączeniu wygląda prawie tak jak przed przedmuchaniem. Wrzucam kilka zdjęć już po czyszczeniu. Nie znam się na budowie tonerów ale chyba tak być nie powinno. Jedynie czarny wałek jest czysty i jak dmucham to się nie sypie no i może magenta. Dodatkowo po czyszczeniu pokazał się błąd 10.1003 i żółty toner pokazuje 0% i na wyświetlaczu przy nim jest znak zapytania, wcześniej już 0% pokazywał przy kolorze magenta ale można było drukować teraz już nie można
    Wnętrze drukarki z widocznymi otwartymi kasetami tonerów, na dolnym wałku plamy kolorowego proszku tonerowego.
    Zbliżenie na wkłady tonerowe drukarki marki Incore w różnych kolorach.
    Kilka tonerów do drukarki ułożonych jeden na drugim.
    Wnętrze drukarki laserowej z widocznymi bębnami tonerów, z których jeden jest zabrudzony.
    Widok wnętrza drukarki z widocznymi kolorowymi wałkami tonera.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 21431189
    CiekawyŚwiata
    Poziom 3  
    >>21431073 przedmuchałem drukarkę po wyjęciu tonerów ale poza tą folią w klapie to tam czysto. Czy wałki nie powinny być również czyste? Gdy włożę tonery i zmaknę klapę drukarka robi inicjalizację i czy po tej inicjalizacji jak otwieram klapę to przez chwilę widać wałki w tonerach ale dwa z czterech co widać na zdjęciach mają na sobie dużo toneru i to te dwa których jest dużo zabrudzeń na wydruku (żółty i niebieski)
  • #7 21432650
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Szkoda Twoich pieniędzy na to urządzenie - potrzebujesz nowe tonery i zespół pasa.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące sensowności wymiany tonerów w drukarce HP Color LaserJet 2600N, która wymaga wymiany wszystkich tonerów. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw dokładnie przedmuchać drukarkę po wyjęciu tonerów, a nie same tonery. Użytkownik próbował oczyścić tonery, jednak zauważył, że niektóre z nich są brudne, co wpływa na jakość wydruków. Pojawił się również błąd 10.1003, a żółty toner wskazuje 0% poziomu. Ostatecznie, jeden z uczestników dyskusji stwierdził, że wymiana tonerów oraz zespołu pasa jest konieczna, co może nie być opłacalne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA