logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klimatyzator przypodłogowy Rotenso, Daikin lub inny do chłodzenia dwóch poziomów - opinie?

Tombo55 11 Lut 2025 20:38 390 1
REKLAMA
  • #1 21435486
    Tombo55
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam. Zastanawiam się nad zamontowaniem klimatyzatora naprzeciw wejścia po schodach na piętro tak, żeby chłodził salon na dole i hol (pokoje) na górze. Czy ktoś ma doświadczenie w podobnej sytuacji ? Myślałem nad klimatyzatorem przypodłogowym - ma on możliwość dmuchania na dół i w górę np. Rotenso lub Daikin. Jakie klimatyzatory polecacie ?
  • REKLAMA
  • #2 21438429
    Shivakan
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Generalnie takiego sposobu montażu nie praktykowałem, więc nie chcę oceniać, jakie to rozwiązanie będzie. Natomiast ze swojej strony dodam, że moim zdaniem lepiej byłoby zamontować jednostkę na górze ze względu na to, iż chłodne powietrze zawsze przemieszcza się w dół, a ciepłe do góry. Taki montaż umożliwi schłodzenie dwóch pięter, ale należy się liczyć z tym, że będzie to bardzo czasochłonne i mało efektywne. Najrozsądniej jednak byłoby zamontować oddzielne jednostki na dół i górę.
REKLAMA