logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Transit 2008 - Błąd ABS U2101-68 po wymianie BCM, jak naprawić?

Janomen 14 Lut 2025 10:00 726 3
REKLAMA
  • #1 21438925
    Janomen
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    Witam. Problemem jest Ford Transit 2008 r. W samochodzie był tachogrf , który padł. Od tego momentu brak wskazań przebiegu na liczniku. Wymieniłem BCM , przebieg na licniku się poał, zakodowałem klucze, auto pali jeździ -ale od tego momentu mam błąd w ABS U2101-68 konfiguracja modułu sterującego niekompatybilna.. Czy jest ktoś w stanie coś poradzić ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21439264
    skleppoczesci
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Sprawdź połączenia: Upewnij się, że wszystkie przewody i złącza są prawidłowo podłączone i nie są uszkodzone.

Skanowanie kodów błędów: Użyj narzędzia takiego jak FORScan, aby zdiagnozować dokładnie, które komponenty są związane z błędem.

Formatowanie BCM: Może być konieczne przeprowadzenie formatowania BCM, aby upewnić się, że wszystkie dane są poprawnie zainstalowane.

Kontrola modułów ABS: Sprawdź, czy moduły ABS są prawidłowo zainstalowane i nie są uszkodzone.
  • REKLAMA
  • #3 21439459
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 570
    Żle skopiowany przegrany BCM . Albo po prostu uszkodzony lub niekompatybilny moduł . (niezgodna wesja SW i HW)
  • #4 21439687
    Janomen
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    To ja wiem - nie było kopiowania Bcm ponieważ stary BCM miał zakodowany Tachograf. Po wymianie BCM IPC pokazał całkowity przebieg. Chodzi o dopasowanie ABS do nowego BCM.
    Dysponuję IDS, Forscan, Pozdrawiam
REKLAMA