logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] NICE ROBUS RB400 z BLUEBUS - wykrywanie lampy Nice ELDC po Blueus nie działa

emilss 14 Lut 2025 11:47 321 3
REKLAMA
  • #1 21439090
    emilss
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Cześć, mam napęd NICE ROBUS RB400 z wbudowaną centralą BLUEBUS. Podłączyłem do niego lampę sygnalizacyjną Nice ELDC. Uruchomiłem procedurę wykrywania urządzeń Bluebus, ale nie kończy się ona sukcesem. Dioda Stop nie zaświeca się na stałe. Wymieniłem kable i znów powtórzyłem procedurę i nadal nie działa. Wyłączałem i włączałem zasilanie i powtarzałem programowanie, ale nadal nie działa. Proszę o jakieś porady.
    Załączam link do filmu, który pokazuje, jak migają te diody:

AI: Czy możesz opisać dokładnie, jakie kroki wykonujesz podczas procedury wykrywania urządzeń Bluebus?
    Naciskam przycisk L1 i L2 około 3 sekund.
    AI: Czy oprócz braku stałego świecenia diody Stop, pojawiają się jakieś inne komunikaty błędów lub sygnały z systemu?[/i:95044dbd]
    Szybkie miganie diody Bluebus na czerwono.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21439456
    jakub.t
    Poziom 22  
    Ocena: 101
    Podłączenie lampy ELDC do wyjścia BlueBus wynika z jakiejś instrukcji? Podaj linka lub zdjęcie tego fragmentu instrukcji, poproszę.
  • REKLAMA
  • #3 21439510
    emilss
    Poziom 2  
    Mój błąd. Nie powinienem jej tam podłączać. Powinna być podłączona pod wyjście Flash.
  • #4 21439511
    emilss
    Poziom 2  
    Podłączyłem pod wyjście Flash.
REKLAMA