logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robus 1000 nie reaguje - błąd Bluebus, szybkie miganie diody

wojmarbramy 05 Gru 2018 17:50 1185 2
REKLAMA
  • #1 17606408
    wojmarbramy
    Poziom 1  
    Witam
    Mój problem polega na tym że centrala raz na jakiś czas nie reagowała na polecenia sygnalizując 3 mignieciami lampy (brama chodzi lekko) i za chwilę 1 błyskiem (błąd bluebus) by np. na drugi dzień działać bezproblemowo. W celu wyeliminowania problemu z foto odłączyłem je jednak problem dalej się pojawial bardzo sporadycznie ale jednak tak. W tym momencie problem już zrobił na tyle poważny że brama wogole nie rusza a skasowanie ustawień i próba wykonania rozpoznania bluebus nie przynosi efektow. Dioda bluebus miga bardzo szybko.

Moderowany przez Marek J.:

Przeniosłem z archiwalnego tematu.. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

• REKLAMA
  • #2 17608037
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    Wypnij złączkę z gniazda Bluebus. Zrób "rozpoznanie urządzeń" i "programowanie położeń".
    Jeżeli problem będzie nadal to centrala do naprawy.
  • #3 17608488
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3619
    Czyli na początek możesz spróbować samemu - wymień wszystkie elektrolity na napięcie powyżej 35V (o ile pamiętam - mniejsze kilka bliżej środka płytki), jeśli nic nie da - dobry majster lub serwis.
REKLAMA