@tester987 :
Dzięki za zainteresowanie. Jednak stwierdzenie “ten i ten konkretny kodek nie odtwarza się poprawnie bez zainstalowanego pluginu servicehisilicon” nie rozwiązuje mojego problemu.
Raczej należałoby postawić pytanie: jak zmusić dekoder do nagrywania streamów przy zainstalowanym servicehisilicon? Lub: przy odinstalowanym servicehisilicon (czyli gdy streamy można nagrywać, dokładnie tak jak chciałem w pierwszym poście) jak zmusić dekoder do poprawnego odtwarzania strumieni, którego przykład dałem w poście poprzednim?
Co do githuba - pisząc wprost jestem za cienki w te klocki… Miałbym poprawić kod źródłowy, żeby zahulało wedle mojego widzenia? Jestem tylko zwykłym juzerem dekodera, któremu zachciało się nagrywania streamów z netu
—--------------
Jeszcze jako zupełna ciekawostka. W międzyczasie zainstalowałem testowo OpenPLi (9.1), żeby z ciekawości zobaczyć jak tutaj wygląda to nagrywanie streamów.
Można rzec krótko - gorzej niż w OpenATV, w ogóle nie da rady nagrywać. Jeżeli servicehisilicon jest zainstalowany (a jest domyślnie), próba nagrywania jakiegokolwiek streamu - zwiecha. Czyli tak samo jak w OpenATV (6.4, 7.2; w 7.4 jest komunikat o braku dostępności tunera, nie ma zwiechy, ale nagrywania też).
Natomiast po odinstalowaniu servicehisilicon… znikają z listy wszystkie kanały streamowe (kamery, radiowe, itd.), a w ich miejscu ich nazw jest <N/A>. Zatem tym bardziej nie można ich nagrać…
Co ciekawe wszystkie kanały “telewizyjne” z tunerów DVB-S/T nie znikają, są odtwarzane normalnie oraz oczywiście można je nagrywać.
Przedstawiłem poniżej na screenach:
1 - bukiet z kamerkami internetowymi i zainstalowanym servicehisilicon
2 - ten sam bukiet po odinstalowaniu servicehisilicon
3 - przykładowy bukiet kanałów “telewizyjnych” z tunerów DVB-S/T, tutaj obecność servicehisilicon w systemie nie ma znaczenia.
—---------------
Jak już wspominałem, na razie zostaję przy opcji OpenATV + odinstalowanym servicehisilicon. Myślę, że problem, może jakiś bug, niedoróbka tkwi w tym pluginie, skoro w jego obecności i po naciśnięciu REC można doprowadzić do zawieszenia dekodera.
Nie jest to rozwiązanie optymalne, jednak na razie najbardziej mi odpowiada. Temat pozostawiam otwarty. Może kiedyś pojawi się rozwiązanie satysfakcjonujące w 100%.
P.S. Podkreślam - problem prawdopodobnie dotyczy tylko dekoderów z procesorem
Hisilicon.