logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regulacja obrotów w silniku BS Quattro 40 - jak zamontować sprężynkę?

Mkjm 19 Lut 2025 20:32 663 5
REKLAMA
  • #1 21447252
    Mkjm
    Poziom 6  
    Mam problem z reanimacją starej kosiarki.
    Silnik B&S Quattro 40 - problem polega na regulacji obrotów zamontowana była jakaś stara sprężynka, ale ona nie sprawdzała się ze względu na to, że dalej nic nie sterowało przepustnicą..
    Widok silnika kosiarki Briggs & Stratton Quattro 40 z wyraźnie widocznym systemem przepustnicy i sprężynką.
    Zbliżenie na silnik kosiarki Briggs & Stratton Quattro 40 z problematyczną regulacją obrotów i przepustnicą..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21447507
    Mkjm
    Poziom 6  
    Na zdjęciu, które przesłałeś, jest inny pałąk do regulacji obrotów.
    U Ciebie jest on z przodu silnika i to wtedy wygląda inaczej.
  • REKLAMA
  • #4 21453129
    Arturo 2773
    Poziom 29  
    Ocena: 346
    Tak jak na zdjęciu poniżej.
    A tak poza tym u Ciebie ramię gdzie zapięta jest sprężyna masz odgięte.
    Oraz sprężyna jest pokombinowana,
    Prawdopodobnie od innego modelu.
    Załączniki:
    • Regulacja obrotów w silniku BS Quattro 40 - jak zamontować sprężynkę? Screenshot_20250223_195407_Gallery.jpg (1.14 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Regulacja obrotów w silniku BS Quattro 40 - jak zamontować sprężynkę? full-8857-19868-hinge.jpg (135.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 21453753
    Mkjm
    Poziom 6  
    O, dzięki za zdjęcie. Poza sprężynką i wygiętym uchem zauważyłem, że na zdjęciu, które wysłałeś, jest część, której u mnie brakuje. Myślisz, że może mieć jakieś większe znaczenie?
    Widok części mechanizmu z zaznaczeniami i napisami.
REKLAMA