logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Indesit MTWA 71252 W PL - głośna praca pompki przy małej ilości wody

David_Serum 19 Lut 2025 21:28 276 10
REKLAMA
  • #1 21447362
    David_Serum
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    Witam

Pralka Indesit MTWA 71252 W PL, głośny warkot pompki spustowej. Dzieje się to tylko przy małej ilości wody w komorze. Hałas jest bardzo donośny, rura odpływowa mocno wibruje. Filtr czysty, tuleja i wirnik również. Żadnych luzów. Pralka kupiona w lipcu ubiegłego roku, a przez częste wyjazdy właścicielki za granicę ma za sobą zaledwie kilkanaście godzin pracy. Pompka sama w sobie pracuje prawidłowo, wypuszcza wodę bez zarzutu. Szukać dla niej nowej pompki, czy zbagatelizować ten hałas? Ona sama twierdzi, że jej to nie przeszkadza, ale wolała się upewnić, czy to jakaś usterka.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21447698
    David_Serum
    Poziom 21  
    Gdyby to wchodziło w grę, to bym nie zamieszczał pytania 🤦🏻‍♂️

Właścicielka ma wyjazd w nastepnym tygodniu, potrzebuje szybkiej zarady. Kupić nową i zamontować to żaden problem, pytanie tylko czy jest sens. Jesli ktoś inny mierzył się z podobnym przypadkiem i znalazł jakieś rozwiązanie, chętnie go wysłucham
  • Pomocny post
    #4 21447809
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3749
    Dla świętego spokoju wymienić, sam silnik kupisz za około 3 dychy więc po co nowa pompa. Dziś jakość produkcji jest żenująca więc jak ma się pompa zatrzymać w trakcie prania to dla spokoju ducha wymienić.
  • #6 21448339
    David_Serum
    Poziom 21  
    Przekonaliście mnie, co ja bedę się trudził i wróżył. Zaskoczony byłem że stan pompki był jak wprawdzie rewelacyjny a chrobotała jak szalona. I muszę przyznać @78db78 duzego plusa za znalezienie tego modelu na allegro. Pierwotnie tam szukałem ale chyba coś pokiełbasiłem w nazwie modelu 🫣
    Dodam tylko ze na znanym portalu north za pompke z komorą wołają sobie dwa razy tyle 😐
  • REKLAMA
  • #8 21448410
    David_Serum
    Poziom 21  
    >>21448386

Wiem ze takie zawory sa w zmywarce ale czy w pralce ? Szczerze powiem ze nic tam takiego nie zauwazylem, rury tez przeczyscilem chociaz nie bylo z czego
  • REKLAMA
  • #9 21448491
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Pewnie wrzucili do pompy jakiś najtańszy chiński silnik i pracuje jak sieczkarnia.
  • #10 21448493
    pawlik722
    Poziom 27  
    Ocena: 357
    >>21448410 ludzie to zakładają wszędzie zamiast po prostu zawinąć wąż odpływowy jak bozia przykazała, a potem się właśnie takie cuda dzieją. Sprawdź czy jest, jak jest to zdemontuje kulkę, jak nie ma to winny silnik pompy albo załamany lub źle ułożony wąż odpływowy. Luzu na wirniku możesz nie mieć ale już wytluczone sprzęgło kierunkowe na turbinie też da taki efekt.
  • #11 21448503
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    pawlik722 napisał:
    >>21448410 ludzie to zakładają wszędzie zamiast po prostu zawinąć wąż odpływowy jak bozia przykazała, a potem się właśnie takie cuda dzieją. Sprawdź czy jest, jak jest to zdemontuje kulkę, jak nie ma to winny silnik pompy albo załamany lub źle ułożony wąż odpływowy. Luzu na wirniku możesz nie mieć ale już wytluczone sprzęgło kierunkowe na turbinie też da taki efekt.

W nowej pralce wywalać kulkę? A później będzie śmierdzieć w pralce i dopiero będzie skoro właścicielką jest kobieta.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką Indesit MTWA 71252 W PL, która wydaje głośny hałas z pompki spustowej przy małej ilości wody. Pomimo czystego filtra i dobrego stanu wirnika, hałas jest uciążliwy. Użytkownicy sugerują wymianę pompki dla spokoju ducha, zwracając uwagę na niską jakość produkcji nowoczesnych urządzeń. Pojawiły się również sugestie dotyczące sprawdzenia zaworu zwrotnego w wężu odpływowym oraz jakości silnika. Użytkownik znalazł odpowiednią pompkę na portalu Allegro, co może być korzystnym rozwiązaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA