logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Tidal na Android Auto nie odtwarza albumów i artystów

kyrtap 23 Lut 2025 18:37 1047 10
REKLAMA
  • #1 21452888
    kyrtap
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam. Od pewnego czasu mam problem z Tidalem na android auto. Chodzi o to że nie odtwarza zawartości albumów i artystów. Sprawdzone na w dwóch autach i dwóch telefonach. Działa to u Was czy tylko u mnie taki dziwny problem?
  • REKLAMA
  • #2 21454353
    nicam16
    Poziom 10  
    Witam. Mam ten sam problem w samochodzie Volvo. Próbowałem różnych sposobów, by to naprawić, ale nie pomogło. Daj znać, czy coś wiesz na ten temat, bo jest to bardzo irytujące.
  • #3 21454559
    maciejmyrdko
    Poziom 3  
    Witam, u mnie to samo. Nie odtwarza wszystkich albumów lub artystów. Sprawdzałem na dwóch telefonach i w samochodzie skoda i renault. Coraz gorzej z tym Tidalem...
  • REKLAMA
  • #4 21454589
    nicam16
    Poziom 10  
    Ogólnie oddałem auto na serwis i było wgranie nowego oprogramowania samochodu, a po odebraniu auta ten problem zauważyłem. Dzwoniłem do Volvo zapytać, czy coś na ten temat wiedzą i dostałem tylko odpowiedź od pana, który wydawał auto, że chyba jest jakaś globalna awaria i że się dowie i da mi znać, ale coś do tej pory nie dał znać. To raczej jest coś po stronie Android Auto, bo Tidal działa w telefonie normalnie i z telefonu można włączyć dany album. Widzę, że problem nie jest jednostkowy. Reinstalacja Tidala nic nie daje, ponowne połączenie z Android Auto też nic, czyszczenie danych aplikacji też nic. Niech to naprawią, bo to problem.
  • #5 21454684
    akwar
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam dokładnie to samo. Z poziomu telefonu mogę wybrać, a z wyświetlacza nie. To bardzo irytujące.
  • #6 21454715
    maciejmyrdko
    Poziom 3  
    Dokładnie tak samo robiłem, czyli kasowanie danych, odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Tidala itp. i dalej problem występuje. Mam nadzieję, że za niedługo to naprawią, bo jest to mocno irytujące.
  • #7 21459409
    kyrtap
    Poziom 12  
    Nowa aktualizacja android auto i Tidal u mnie rozwiązała problem z odtwarzaniem dodanych albumów.
  • REKLAMA
  • #8 21459770
    maciejmyrdko
    Poziom 3  
    Czy chodzi o aktualizację Tidala z dnia 24.01.2025 i aktualizację Android Auto z dnia 13.02.2025?
  • REKLAMA
  • #9 21460046
    kyrtap
    Poziom 12  
    maciejmyrdko napisał:
    Czy chodzi o aktualizację Tidala z dnia 24.01.2025 i aktualizację Android Auto z dnia 13.02.2025?

Nie. U mnie aktualizacja obu aplikacji pojawiła się przedwczoraj czyli 26.02.2025.
  • #10 21461154
    maciejmyrdko
    Poziom 3  
    >>21460046 Dzięki serdeczne za informację.
  • #11 21502524
    kyrtap
    Poziom 12  
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z aplikacją Tidal na Android Auto, polegający na braku możliwości odtwarzania albumów i artystów bezpośrednio z interfejsu samochodowego. Problem występuje na różnych telefonach oraz w samochodach marek Volvo, Skoda i Renault. Próby rozwiązania problemu obejmowały reinstalację aplikacji Tidal, czyszczenie danych, ponowne łączenie z Android Auto oraz aktualizacje oprogramowania samochodu, jednak bez skutku. Zgłoszenia wskazują, że problem leży po stronie integracji Android Auto z aplikacją Tidal, gdyż odtwarzanie z poziomu telefonu działa poprawnie. Po pewnym czasie problem został rozwiązany dzięki aktualizacji aplikacji Android Auto i Tidal, która pojawiła się około 26 lutego 2025 roku. Po tej aktualizacji odtwarzanie albumów i artystów w Android Auto działa prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA