logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD - błąd komunikacji z silnikiem, tryb awaryjny skrzyni

drajwerbn1979 24 Lut 2025 19:28 1608 3
REKLAMA
  • #1 21454508
    drajwerbn1979
    Poziom 2  
    Witam, mam problem ze skrzynią biegów w Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD. Cały czas wyskakuje błąd: brak komunikacji z silnikiem i włącza się tryb awaryjny w skrzyni. Instalacja była cała przeglądnięta od silnika do skrzyni i wybieraków biegów. Może ktoś coś podpowie.
    AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś naprawy lub modyfikacje w samochodzie, które mogłyby mieć wpływ na ten problem?
    Wymieniane było koło zamachowe, więc była wyciągana skrzynia.
  • REKLAMA
  • #2 21458696
    kalisz463
    Poziom 3  
    Czy była sprawdzana mechatronika skrzyni biegów, gdy była wyciągnięta? Bardzo często tryb awaryjny załącza się przez niesprawną mechatronikę/sterownik skrzyni automatycznej.
  • REKLAMA
  • #3 21458956
    drajwerbn1979
    Poziom 2  
    Właśnie wyciągnąłem dwa sterowniki i muszę je sprawdzić, tylko nie mam pomysłu gdzie.
  • #4 21459001
    m2606
    Poziom 34  
    Ocena: 573
    Brak komunikacji z silnikiem,i tryb awaryjny skrzyni . To może mieć wspólne podłoże.
    Ja bym sprawdził czy sieć CAN działa jak należy.
    Któryś sterownik może robić w niej przerwę lub zwarcie,albo coś po drodze jest nie tak. Czy jest możliwość komunikacji z innymi systemami?
REKLAMA