logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Winterhalter GS 302 Zmywarka - bojler nagrzewa, brak wody w komorze

kwiatekbydg 16 Mar 2025 14:18 633 4
REKLAMA
  • #1 21482208
    kwiatekbydg
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    Witam,

Posiadam zmywarkę Winterhalter GS 302. Po jej włączeniu nagrzewa bojler do 85 °C i tyle... Nie przelewa wody do komory. Napięcie na pompie, niezależnie czy panel włączony, czy nie - 65 V. Jakieś propozycje, gdzie zajrzeć ?
  • REKLAMA
  • #2 21483625
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1151
    Jeżeli jest to pompa na 230V to coś jest nie tak, albo źle mierzysz, albo nie dochodzi. Przy czym nie znam tej zmywarki, zobacz czy na pompie są oznaczenia, chociażby napięcie pracy.
    Możesz też równolegle z nią podłączyć żarówkę.
    Mówimy, o tym co w załączniku?
    Załączniki:
    • Winterhalter gs302_315_operating_instructions.pdf (287.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 21508357
    kwiatekbydg
    Poziom 10  
    Tak, to ta zmywarka. Udało się rozwiązać problem - uszkodzony czujnik zamknięcia drzwi, ale nowy problem powstał - wydostawanie się wody przez drzwi przy wyparzaniu. Czy ktoś miał może podobny problem? Gdzie szukać przyczyny? Rynienka przy drzwiach jest drożna - odkamieniłem.
  • REKLAMA
  • #4 21538396
    kwiatekbydg
    Poziom 10  
    Uszkodzony czujnik zamknięcia drzwi
  • #5 21909908
    kwiatekbydg
    Poziom 10  
    Witam,

Nadal mam problem ze zmywarka otóż po jej włączeniu pierwszy wlacza sie dozownik plynu i chwilę później stycznik od grzalki bojlera. Zmywarka nie powinna sie tak zachowywać dlatego bo powinna sprawdzic czy jest woda w bojlerze. Sprawdzałem pływak w bojlerze - niby sprawny ( zwiera i rozwiera styk ). Gdzie szukać problemu ? Po delikatnym dmuchnieciu w presostat działa prawidłowo. Zmywarka nawet podczas czyszczenia/oprozniania wody nie wlacza elektrozaworu, ale pompe wspomagajaca plukanie tak.
REKLAMA