Zacząłem naprawiać oprócz agd małych zmywarki gastronomiczne, kilka już postawiłem. Ta natomiast mnie zaciekawiła. Marka z Unii Europejskiej i chyba z Niemiec. Problemem gotowanie wody w bojlerze. Termostat był zalewany przy uszkodzonych drzwiach (sprężyna) i niestety zablokowany na stykach podgrzewania wody w bojlerze. Dobrałem podobny i wkrótce po podłączeniu sieci trójfazowej będę podłączać.
Termostat powinien po nagrzaniu wody w bojlerze przełączyć się i podać napięcie na grzałkę w basenie, ale tak nie było. Zauważyłem, że po uruchomieniu zmywarki od początku woda powinna chyba wchodzić do bojlera a potem do basenu. Jednak dopóki nie pojawi się w basenie to presostat nie załączy grzania w bojlerze.
W komorze basenu jest korek pionowy z przelewem. Jak opuszczę wąż nisko to presostat nie załączy stycznika do grzania bojlera.
Coś jest nie tak. Jak powinien być wąż odpływu, skoro ma pompę wylewu?
Termostat powinien po nagrzaniu wody w bojlerze przełączyć się i podać napięcie na grzałkę w basenie, ale tak nie było. Zauważyłem, że po uruchomieniu zmywarki od początku woda powinna chyba wchodzić do bojlera a potem do basenu. Jednak dopóki nie pojawi się w basenie to presostat nie załączy grzania w bojlerze.
W komorze basenu jest korek pionowy z przelewem. Jak opuszczę wąż nisko to presostat nie załączy stycznika do grzania bojlera.
Coś jest nie tak. Jak powinien być wąż odpływu, skoro ma pompę wylewu?