logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak przywrócić normalne działanie wyświetlacza w Samsung Galaxy S7 Edge?

dorotata 22 Mar 2025 10:13 456 9
REKLAMA
  • #1 21490106
    dorotata
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Przez jakiś czas mój Galaxy S7 Edge wygaszał wyświetlacz o północy i załączał o siódmej rano. Być może nieopatrznie coś wklepałem. Próbowałem w ustawieniach to zmienić i przez zagapienie wyłączyłem w pozostałych godzinach tzn. w godz. 7 rano do północy. I teraz jestem w czarnej doopie. Mogę odbierać rozmowy po omacku i tyle. Jest jakiś sposób, na cofnięcie tej instrukcji? Jakiś program, by przez USB wyświetlić sobie obraz na lapku?
    pomożecie? pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21490172
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1433
    Potrafisz wybrać po omacku numer telefonu? Wpisz *#0*#, zobaczysz czy uruchomi się menu serwisowe, lub tryb Odin z klawiszy. Zobaczysz czy ekran świeci.
  • REKLAMA
  • #3 21490194
    dorotata
    Poziom 16  
    Niestety, nie potrafię tego zrobić po omacku. Najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłoby wyświetlenie zawartości ekranu na zewnętrznym monitorze, np. na lapku
  • Pomocny post
    #4 21490220
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1838
    Wygaszenie wyświetlania informacji w godzinach nocnych umożliwia normalne działanie smartfona; po naciśnięciu przycisku z boku i przesunięciu palcem po ekranie. Dołączenie ładowarki również włącza informację o ładowaniu.
    To, co opisujesz wygląda na uszkodzony wyświetlacz.
  • #5 21490228
    dorotata
    Poziom 16  
    Nie. Sam to zrobiłem wyłączając w ustawieniach wyświetlacz w godzinach od siódmej rano do północy. Który przycisk należy wcisnąć w godzinach nocnych i przesunąć ekran by wyświetlacz włączył się chociaż nocą? Może wtedy mógłbym przywrócić źle wydane polecenie wyłączenia wyświetlacza w godz. 7-00?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21490371
    pikarel
    Poziom 39  
    Wyłączenie wyświetlania w określonych godzinach pozwala normalnie korzystać z telefonu również w tych godzinach;
    po naciśnięciu prawego przycisku:
    Smartfon Samsung z zablokowanym ekranem, czeka na odblokowanie.
    ekran czeka na odblokowanie telefonu (jeśli go zablokowałeś pinem, kropkami) lub po prostu przeciągnięciu palcem w stronę opisaną na ekranie.
  • REKLAMA
  • #7 21490744
    dorotata
    Poziom 16  
    Po nacisnięciu prawego przycisku wyświetlacz jedynie rozbłyskuje na bardzo krótką chwilę nie pozwalająca na wykonanie żadnej czynności
  • #8 21490876
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 750
    Wygląda to raczej na uszkodzony wyświetlacz.
  • #9 21491480
    pikarel
    Poziom 39  
    dorotata napisał:
    Po nacisnięciu prawego przycisku wyświetlacz jedynie rozbłyskuje na bardzo krótką chwilę nie pozwalająca na wykonanie żadnej czynności

Jaka jest reakcja na dołączenie ładowarki?
    Powinna załączyć się czerwona LED, informująca o ładowaniu lub zielona, jeśli akumulator ma powyżej 90% naładowania.
  • #10 21818734
    dorotata
    Poziom 16  
    kupiłem nowy

Podsumowanie tematu

✨ W Samsung Galaxy S7 Edge użytkownik ustawił wyłączenie wyświetlacza w godzinach od 7:00 do północy, co spowodowało brak widoczności ekranu poza godzinami nocnymi. Próby przywrócenia działania ekranu poprzez standardowe metody, takie jak naciśnięcie bocznego przycisku i przesunięcie palcem, kończyły się jedynie krótkim rozbłyskiem ekranu, uniemożliwiającym interakcję. Próba uruchomienia menu serwisowego (*#0*#) również była niemożliwa do wykonania „po omacku”. Wskazano, że problem może wynikać z uszkodzenia wyświetlacza, a nie z ustawień systemowych. Zaproponowano sprawdzenie reakcji na podłączenie ładowarki, która powinna aktywować diodę LED informującą o ładowaniu. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup nowego urządzenia. Nie znaleziono skutecznego oprogramowania umożliwiającego wyświetlenie obrazu telefonu na komputerze przez USB w celu obejścia problemu z ekranem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA