logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Polo IV 1.2 6V 2003: Moment dokręcania i specyfikacje silnika AWY - remont

Jamallson998 26 Mar 2025 18:04 831 3
REKLAMA
  • #1 21496417
    Jamallson998
    Poziom 7  
    Witam. Posiadam samochód marki VW Polo IV (9N,9A) 1.2 6V (AWY) z 2003 roku. Vin: WVWZZZ9NZ4Y093753.
    Chciałbym zrobić remont, gdyż nie ma ciśnienia sprężania na jednym cylindrze (przyczyna to dziura w zaworze), ale od razu chce sprawdzić pierścienie itd.. Czy byłby ktoś tak miły i poratował mnie momentami dokręcania całego silnika? Czyli momenty dokręcenia korbowodów, wału i tak dalej. Oraz jeśli mógłbym prosić specyfikację odnośnie tego silnika, czyli jaki ma być luz na łączeniu pierścieni tłokowych oraz jaki luz na panewkach wału oraz luz na łączeniu korbowodów z wałem.
    Z góry dziękuję i pozdro.
    AI: Czy mógłbyś sprecyzować, które dokładnie elementy silnika planujesz remontować poza tymi, które już wymieniłeś?
    Remont bloku silnika oraz głowicę
    AI: Jakie masz doświadczenie w naprawach mechanicznych i czy masz dostęp do specjalistycznych narzędzi potrzebnych do remontu silnika?
    Jestem początkującym mechanikiem i mam specjalistyczne narzędzia do wykonania takiej naprawy
  • REKLAMA
  • #2 21496431
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2649
    Proszę, chyba wszystko.
    Załączniki:
    • Report.rar (47.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 21496695
    Jamallson998
    Poziom 7  
    Nie ma wszystkiego, właśnie... Bardzo mało momentów dokręcenia, jeśli chodzi o środek silnika. Miałby ktoś coś jeszcze???
  • #4 21750591
    kumbasy1
    Poziom 4  
    >>21496695 Czy udało Ci się zdobyć, znaleźć momenty dokręcania śrub panewek głównych i korb? Bo faktycznie powyżej są tylko momenty głowicy. Dzięki
REKLAMA